Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024
Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024

L’escenari polític actual no variaria en cas de repetició electoral, segons el CEO

En el millor dels casos, les forces independentistes podrien sumar 66 escons, però no obtindrien els suports suficients per a governar

|

- Publicitat -

Una hipotètica repetició electoral no alteraria l’actual panorama al Parlament de Catalunya, segons el segon baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). L’estudi revela que la suma independentista no assoliria la majoria absoluta necessària per a governar, mentre que una hipotètica coalició entre ERC, el PSC i els comuns sí que podria arribar-hi i, fins i tot, superar-la. En tot cas, segons el CEO, el PSC repetiria com a primera força més votada, seguit de Junts, que tornaria a ser la segona força més votada. En tercer lloc estaria ERC, seguida del PPC, Vox, els Comuns, Aliança Catalana i la CUP.

Publicitat

El CEO atorga una forquilla d’entre 39 i 45 escons al PSC, i una d’entre 31 i 36 escons a Junts. La d’ERC se situa entre els 19 i els 24 escons, mentre que la resta de forces progressistes, els Comuns, n’obtindrien entre 5 i 8. La CUP quedaria en darrera posició dels grups progressistes, amb una forquilla d’entre 1 i 6 escons. 

El PPC manté la forquilla d’entre 13 i 18 escons. L’extrema dreta espanyolista de Vox aconseguiria entre 7 i 11 escons, mentre que Aliança Catalana podria arribar als 4 escons malgrat el cordó sanitari dels grups progressistes.

El CEO assenyala que, en el millor dels casos, les forces independentistes sumarien un total de 66 escons, només a dos d’aconseguir la majoria. Tanmateix, la hipotètica coalició d’ERC, el PSC i els Comuns podria arribar als 77 escons, assolint així la majoria absoluta.

Et pot interessar  Xavier Trias marxarà de l'Ajuntament de Barcelona a finals de juliol
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut