Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024
Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024

Les xifres de la vergonya que demostren com l’Estat espanyol humilia fiscalment Catalunya

Carles Puigdemont reclama al president espanyol que expliqui per què "Catalunya està a la cua" en execució pressupostària i, en canvi, la de Madrid arriba al 212%

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya redobla la pressió sobre el Govern espanyol perquè reconegui i accepti d’una vegada per totes el tracte humiliant que Catalunya rep en termes de política fiscal, en comparació amb el que genera i aporta, i el que s’acaba executant del total pressupostat respecte a les altres regions espanyoles. La formació de Carles Puigdemont ha optat per no continuar fent cas dels cants de sirena del PSOE i, al·legant a la manca de recursos econòmics que l’Estat destina i executa a Catalunya, ha rebutjat reformar la llei d’estrangeria, així com la senda del dèficit, que és el primer pas per aprovar els pressupostos generals de l’Estat del 2025.

Publicitat

El PSOE, doncs, va endur-se una bona trompada el passat dimarts al Congrés dels Diputats, amb un doble fracàs polític que li demostra que no pot continuar jugant amb l’independentisme català. Per si això no fos prou, el matí d’aquest dimarts Junts ha publicat una imatge on es demostra una vegada més l’humiliant tracte fiscal que rep Catalunya, amb una llista de les comunitats ordenades segons el nivell d’execució pressupostària. Per a sorpresa de ningú, Catalunya apareix a la cua d’aquesta llista, amb una execució de només el 45,1%, mentre que la Comunitat de Madrid en té una del 211,92%. 

A veure si el president del Govern espanyol pot explicar avui als catalans les raons per les quals som sempre a la cua de les execucions pressupostàries de l’Estat i, en canvi, Madrid està disparada, també com sempre” ha escrit Carles Puigdemont en la piulada acompanyada de la imatge de la vergonya.


La font d’aquesta llista no és ni més ni menys que l’informe publicat pel govern espanyol sobre l’execució pressupostària de l’exercici 2023. Els de Carles Puigdemont, que van basar-se en aquest document per a argumentar al Congrés la seva negativa a aprovar la senda del dèficit, han fet un sumatori de les diverses taules que apareixen al document de 108 pàgines, i han comparat després la inversió inicial i la inversió real.

Et pot interessar  Duch, sobre l’escó de Comín: “Les decisions poden ser polítiques, però el fonament jurídic no és clar”

Així, s’extreu que mentre a Catalunya se li van pressupostar 2.276.418 milions d’euros, d’aquests només han acabat arribant 1.028.171 milions d’euros, el 45,1%, i que l’Estat només ha invertit 130 per català, tal com denuncia Junts. A l’altra banda hi ha la Comunitat de Madrid, la més semblant a Catalunya en termes econòmics; tanmateix, a Madrid sí que van arribar els diners. El govern espanyol, de fet, el 2023 havia pressupostat 1.207.274 milers d’euros i n’ha acabat executant 2.558.469 (373 euros per madrileny), disparant així l’execució pressupostària fins al 212%.

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

1 COMENTARI

  1. L’explotació colonial que l’estat espanyol sotmet a Catalunya és una ferida en tots i cadascun dels habitants de Catalunya siguis independentista o no. Aquesta explotació colonial afecta les nostres vides directament, els nostres fills estudien en barracons, les llistes d’espera per a una intervenció, l’equipament dels bombers, les ambulàncies, les connexions al transport, les carreteres, la seguretat a les nostres ciutats, … tot això i molt més ho patim, com he dit, tots, siguis independentista o no. Com mostra un botó: La (futura) estació central de la Sagrera….Havia d’estar acabat a….(tambors….) 2012!!! Si ho han llegit bé 2012!! . Algun pensarà “com jo no vaig en transport públic, no m’afecta” Fals, hi ha més autobusos a les carreteres, més cotxes, més embussos per no tenir acabada i funcionant una estació central on es connectaria autobusos de línies interurbanes, metro, línies de rodalies, línia amb l’aeroport, estació de taxis, línies de tren regional!! S’escandalitzen perquè França explota colonialment a nacions africanes emetent la seva moneda i robant els seus recursos naturals… No veig la diferència, ens roben les nostres vides!!!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut