Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024

Les pluges dels últims dies fan remuntar les reserves de les conques internes dos punts, gairebé fins al 30%

El Pantà de la Baells és un dels que més s’ha beneficiat d’aquest episodi saltant del 40% al 50% en deu dies

|

- Publicitat -

L’episodi de pluges abundants d’aquest darrers tres dies ja es nota en les reserves dels pantans de les conques internes catalanes, que s’han elevat del 27,6% (dijous) fins al 29,5%, que es registra aquest dilluns al voltant de les 10 del matí amb dades en temps real de l’ACA. Els embassaments agafen una mica d’aire després d’un descens lleu però continuat des de principis de juliol -quan van arribar a situar-se al 37%-, ja que les pluges del mes de setembre no van ser generoses a les capçaleres del rius que alimenten aquests 9 pantans. Les pluges del cap de setmana han beneficiat sobretot el pantà de la Baells, que es queda al llindar del 50% de reserves després de molt mesos i ha passat d’estar al 40% fa deu dies al 49,8% avui.

Publicitat

La infraestructura situada al municipi de Cercs, al Berguedà, és la que creix més en nombre d’hm3 acumulats, però en percentatge el salt més significatiu és el de Foix. Ja gaudia d’estabilitat al 69% abans d’aquest últim episodi de tempestes, i després del cap de setmana s’ha situat en el 92,9%, un increment de 23 punts.

La majoria dels altres pantans de les conques internes també han vist ampliar les seves reserves: el de la Llosa del Cavall, al Solsonès, ha crescut del 24,6% al 28,2% entre dijous passat i aquest dilluns al matí. Pel que fa a Sau, es queda al llindar del 24%, amb una pujada de dos punts, recuperant així nivells no vistos des de l’agost, i Sant Ponç ha pujat fins al 38,4%.

Et pot interessar  El telèfon 112 d'Emergències rep prop de 200 trucades per l'episodi de pluges intenses

Els dos pantans amb una situació més crítica, al Camp de Tarragona, han experimentat crescudes modestes. Mentre que Riudecanyes només ha crescut de l’1,6% a l’1,8% i continua oferint una imatge de sequera extrema, el de Siurana puja del 0,6% a l’1,53%, un nivell també encara irrisori.

Darnius-Boadella, al seu torn, no s’ha mogut i continua al 16,7%, mentre que Susqueda ha baixat tímidament fins al 28%.

Les conques de l’Ebre també repunten, en especial els pantans del Segre

Pel que fa a les conques de l’Ebre, que no depenen de l’Agència Catalana de l’Aigua, sinó de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, els augments de cabdal han arribat a tots els pantans, excepte a Riba-roja, que rondava el 95% i ara se situa en el 85%. La resta han pujat, com ara el de Canelles, que puja dos punts fins al 40%, o bé el d’Oliana, a la conca del Segre, que sorgeix del 78,7% al 92,6%.

De fet, l’increment en les reserves als embassaments lligats al riu Segre també ha arribat a Rialb, del 50% al 53%, i a Camarasa, que també repunta fins al 74%, set punts més que abans del cap de setmana.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut