Edició 2273

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024
Edició 2273

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024

Les entitats independentistes reivindiquen el llegat de Companys en el 84è aniversari del seu assassinat

L'ANC, Òmnium i el Consell de la República denuncien que la "repressió" de l'Estat continua

|

- Publicitat -

Les entitats independentistes d’Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el Consell per la República han reivindicat el llegat de Lluís Companys en el 84è aniversari del seu assassinat. Durant l’ofrena floral aquest dimarts al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, les entitats han denunciat que la repressió de l’Estat continua. 

Publicitat

El president d’Òmnium, Xavier Antich, ha destacat la figura de Companys i la de totes les persones que van donar la vida per lluitar per les llibertats de Catalunya. D’altra banda, Toni Castellà ha parlat en representació del Consell de la República. Castellà ha exposat que “l’Estat espanyol va afusellar el president Companys pel mateix motiu que avui no aplica l’amnistia”, i ha anunciat que l’entitat farà una “proposta concreta” les properes setmanes per articular un “front comú” i reconciliar l’independentisme.

Per part de l’ANC, Pep Cruanyes ha afirmat que el govern actual del PSC ha aplaudit el 155 i ha fet un “harakiri” de la repressió a les institucions catalanes. “El Govern i el Parlament estan emmordassats” ha denunciat. A través de les xarxes, l’entitat ha reivindicat que els ideals de “justícia, democràcia i sobirania” de Companys “continuen inspirant-nos en la lluita per la independència”.

Et pot interessar  Antich aposta per reforçar la col·laboració entre entitats culturals dels Països Catalans
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut