Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Les bases de l’ANC es desmarquen de la direcció i rebutgen l’abstenció o el vot nul a les eleccions del 23-J

El 59,7% dels socis que han participat en la consulta rebutgen l'abstencionisme o el vot en blanc de cara el 23-J

|

- Publicitat -

Les bases de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’han desmarcat de la direcció de l’entitat i han rebutjat promoure l’abstenció o el vot en blanc en les eleccions espanyoles del pròxim 23 de juliol. El Full de Ruta de l’entitat, presentat el passat 18 de juny, establia que l’ANC advocaria per promoure l’abstenció entre el moviment independentista a les eleccions del 23-J “davant la incapacitat dels partits independentistes per formar un front comú de bloqueig a Madrid”. No obstant això, la consulta que l’entitat ha dut a terme a les bases aquest cap de setmana ha donat un resultat molt diferent, amb el 59,7% dels socis rebutjant l’abstencionisme o el vot en blanc.

Publicitat

“Estàs d’acord que a les eleccions espanyoles del 23 de juliol l’Assemblea promogui l’abstenció activa i el vot nul polític, amb la papereta del sí a la independència del Primer d’Octubre?”. Aquesta és la pregunta que la direcció de l’ANC ha formulat als seus milers de socis per tal de determinar quina postura adoptar de cara les eleccions generals. La consulta, que s’ha allargat durant quatre dies, ha comptat amb la participació de 3.773 sòcies i socis, de les 40.000 persones que tenien dret a participar-hi. D’aquestes més de 3.000 persones, 2.253 (59,71%) han apostat per no promoure l’abstenció ni el vot en blanc el 23-J, mentre que 1.459 persones (38,67%) han votat a favor de fer-ho. Els vots en blanc han estat 61, que representa un 1,62%.

Altres entitats, tot i criticat el col·laboracionisme d’ERC amb el govern espanyol, han cridat a votar massivament el 23-J, com Òmnium o el Consell de la República

Et pot interessar  L'ANC urgeix investigar i depurar responsabilitats per la "desproporcionada" actuació policial a la Ciutadella

L’ANC demanava als socis que participessin en les eleccions generals del pròxim 23 de juliol abstenint-se o votant en blanc, i fent servir les paperetes de l’1-O a manera de protesta. Promovent l’abstencionisme o el vot en blanc, l’entitat tenia l’objectiu de reafirmar la seva “denúncia de l’absència d’una acció efectiva dels partits independentistes per aconseguir la independència després de les eleccions municipals”. Amb tot, l’ANC veu en les eleccions espanyoles del 23-J “una oportunitat perquè el moviment independentista iniciï un canvi de rumb i es visualitzi una unitat estratègica coherent”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut