Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024

Les bases de Demòcrates aproven confluir amb Junts amb un 86% dels vots

Un 46% de voluntaris del partit de Castellà participa de la consulta interna que avala l'acord amb els de Puigdemont

|

- Publicitat -

Les bases de Demòcrates han aprovat confluir amb Junts, amb un 86,8% dels vots de la consulta interna. Segons una nota de premsa, el partit d’Antoni Castellà ha informat que 1.190 dels vots emesos han donat suport a l’acord entre Demòcrates i Junts, pels 147 vots en contra (12,4% del total). Hi ha hagut 10 vots en blanc (0,80%), i la participació ha estat de 1.190 vots emesos (46,02% del cens, xifrat en 2.586 persones). La consulta es va iniciar el dimarts 22 al migdia i ha finalitzat aquest divendres a les 12 hores. La pregunta era la següent: ‘Estàs d’acord amb el document “Acord de confluència Demòcrates-Junts” proposat pel Comitè Demòcrata Nacional, del 22 d’octubre de 2024?’.

Publicitat

Demòcrates ha comunicat els resultats de la consulta als voluntaris del seu partit, a l’expresident Carles Puigdemont -i únic candidat a presidir Junts a partir d’ara-, així com a la direcció actual del seu partit.

Un congrés tranquil

Lluny de la pugna entre ‘borrasistes’ i ‘turullistes’ de fa dos anys a Argelers, a Junts preveuen un congrés relativament tranquil aquest cap de setmana a Calella (Maresme). Especialment per a Puigdemont, que tornarà a agafar formalment la presidència i les regnes del partit, per a confrontar “l’hegemonia socialista”.

Per a això, s’envoltarà d’una nova direcció formada per dirigents de la seva màxima confiança. En canvi, l’encara presidenta, Laura Borràs, s’apartarà a FunDem, la fundació heretada de Demòcrates, que li permetrà tenir un peu a l’executiva.

Una de les novetats és a supressió del requisit de sis mesos de militància per poder optar a càrrecs. Es tracta d’una flexibilització introduïda pel partit per a incorporar a l’executiva dirigents com Castellà -que acaba de signar la confluència de Demòcrates a Junts-, o de figures independents que no tenien el carnet del partit.

Et pot interessar  Comín assegura que anirà a Madrid a jurar la Constitució si se li retira l'ordre de detenció

Els delegats també debatran quatre esmenes que impugnen la permissió de la doble militància, així com una esmena que demana la supressió del punt que crea una fundació vinculada al partit, en aquest cas FunDem, heretada de Demòcrates.

La cita arrencarà divendres a la tarda i culminarà diumenge amb l’elecció de la nova plana major. Hi ha 354 esmenes vives a les tres ponències que es debatran i votaran.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut