Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Les associacions espanyolistes denuncien l’actitud “agressiva i hostil” del Govern amb la missió sobre la immersió

|

- Publicitat -

L’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) i l’entitat Docents Llliures (DC) han denunciat l’actitud “agressiva i hostil” del Govern cap als eurodiputats que han examinat la immersió lingüística a l’escola catalana. Les entitats han celebrat que la missió hagi pogut “contrastar opinions de diferents actors i institucions” però han lamentat la “superioritat moral” de l’executiu català, i en concret, de la consellera d’Educació, Anna Simó. Així ho ha expressat aquest dimecres la presidenta de l’AEB, Ana Losada, que també ha carregat contra el PSC i el PSOE per “estar més en contra de la missió que els propis partits independentistes”. “Cal el seu posicionament perquè és fonamental”, ha exigit la presidenta.

Publicitat

En una roda de premsa per valorar la missió del comitè de Peticions de l’Eurocambra, el portaveu de Docents Lliures, Carlos Silva, ha assegurat que la visita dels eurodiputats ha estat “una oportunitat històrica” per fer arribar les seves veus. I ha afegit que “han pogut veure en primera persona” el que és “no sumar-se sense matisos” al discurs de la Generalitat. “S’han enfrontat a una actitud d’hostilitat i superioritat moral per part de Simó i de tots els portaveus sindicals”, s’ha queixat el portaveu.

En la mateixa línia, Silva ha acusat el Govern d'”intentar impedir i desacreditar” la missió, a través de “no facilitar informació” i enviar “comissaris polítics” a les visites de les escoles. “Han qüestionat totes les coses que havia decidit la missió, perquè no estan acostumats al fet que es debatin les seves polítiques”, ha insistit el portaveu. “Per això s’han posat d’aquesta manera agressiva i hostil”, ha agregat.

De la seva banda, Losada també ha criticat el paper del PSC i el PSOE davant la visita. “És molt fàcil dir o desacreditar la missió o no voler-ne formar part”, ha apuntat la presidenta de l’AEB, que també ha afegit que els socialistes “han estat més en contra” que els mateixos partits independentistes. “Cal que els seus votants en siguin conscients”, ha avisat. Així, la presidenta ha volgut matisar que l’AEB “no és la companya de ball” de cap formació política, i que continuarà treballant per “fer avançar” la qüestió.

Sobre l’elecció dels centres

D’altra banda, Losada ha criticat que el Govern i membres d’ERC s’hagin oposat a l’elecció del Centre d’Educació Especial Can Rigol i l’Institut Salvador Dalí, on s’aplica el 25 per cent de classes en castellà. La presidenta ha argumentat que aquestes escoles “són les que representen les queixes que han motivat la missió”, i ha criticat que Simó digui que són centres on “no hi ha immersió”.

“La missió no vol assumir un rol que no li correspon i l’AEB és conscient que l’informe serà no vinculant”, ha dit Losada. Ara bé, la presidenta ha subratllat que “tot suma” i que esperen que les conclusions de l’informe “puguin donar pas” a l’acció d’altres institucions europees “per denunciar la situació del sistema educatiu català”. “També esperem que ens serveixi com a afegit a l’hora de presentar els recursos”, ha afegit.

Insisteix que la queixa de 2018 de l’AEB “no està tancada”

L’AEB també ha tret pit de la tasca de documentació, testimoniatges i proves que han aportat des del moment en què es va configurar la missió, que va sorgir arran d’una queixa que ells mateixos van promoure a la Comissió Europea. De fet, Losada s’ha referit a aquesta queixa per matisar que “no està tancada tal com han dit alguns”, i que és, precisament “la que ens ha permès arribar fins aquí”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut