Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024
Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024

Les associacions de veïns de Catalunya veuen com un “titular” les propostes d’Illa en matèria d’habitatge

La Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya que l'anunci dels 1.100 milions d'euros anuals és "insuficient" i demana "solucions"

|

- Publicitat -

Els 1.100 milions d’euros anuals durant quatre anys en matèria d’habitatge que el president del Govern, Salvador Illa, va anunciar en el marc del debat de política general no són més que un “titular” per a la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc). En un comunicat, l’entitat assegura que un cop analitzada la proposta “queda palès l’escàs esforç pressupostari que realment es planteja destinar a la inversió en aquest àmbit”. Segons la plataforma veïnal, 1.100 milions d’euros són “el 0,37% del PIB de Catalunya”, una xifra “insuficient” per abordar el que qualifica de “gran preocupació social”. A més, lamenta que tampoc representa un “canvi substancial” pel que fa als plans territorials sectorials de governs anteriors.

Publicitat

D’altra banda, la Confavc considera “una bufetada per a la dignitat de les persones” la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la l’ampliació de les mesures antidesnonament aconseguides a la llei 1/2022, una sentència que “només fa que empitjorar la vida de moltes famílies, que ara quedaran desprotegides”.

Per això demanen “solucions” als governants i consideren “inacceptable” permetre que es repeteixi el “drama” dels desnonaments. Per tot plegat demanen a l’administració destinar “molts més recursos” per “donar resposta a les necessitats de la població”.

Et pot interessar  ERC lamenta que el discurs d'Illa és "més de delegat de La Moncloa que de president de Catalunya"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut