Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

L’empresa que monitorava les xarxes del Barça va crear 900 comptes falsos en contra del procés

|

- Publicitat -

I3 Ventures, la mateixa empresa que el Barça va contractar per monitorar les seves xarxes socials i que va llançar missatges polèmics a Facebook contra els rivals de Bartomeu, torna a ser notícia perquè s’ha destapat que van fer campanya contra el procés independentista a través de Twitter.

Publicitat

Es van dedicar a crear fins a 900 comptes falsos per impulsar el hashtag #vullsaber a la xarxa, el passat octubre del 2014, uns dies abans de la consulta del 9N. Molts d’aquests comptes feien preguntes de l’estil “Quins problemes resoldrà la independència de Catalunya” acompanyades d’aquest hashtag. Algunes d’aquestes preguntes simulaven gent que no volia separar-se d’Espanya, amb preguntes dignes d’unionistes com ara “Parlar castellà està en contra del procés?”, i així alimentar l’odi cap a qualsevol causa que reclamés la llibertat del poble català.

El més sospitós va ser quan hi va haver més de 500 tuits en només una hora amb aquella etiqueta, i és que el seu origen, segons explica detalladament el diari El País, està en l’entramat d’empreses que pengen de Nicestream, que justament està vinculada amb l’esmentada I3 Ventures. Després d’estudiar aquesta operació viral, analitzant més de 246.000 tuits, s’ha revelat un objectiu en contra del procés independentista, ja que el compte més retuitat i mencionat era el de Societat Civil Catalana. De fet, el nom intern de la campanya era “Operació Némesis“.

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut