Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024

L’Audiència Nacional investiga Alvise Pérez per finançament irregular del seu partit

Els fets s’investigaran en una peça separada independent de la principal, on s’instrueix la suposada estafa piramidal comesa

|

- Publicitat -

L’Audiència Nacional ha obert una investigació per finançament il·legal del partit ultradretà Se Acabó la Fiesta (SALF), de l’eurodiputat Alvise Pérez. El tribunal ha admès a tràmit una denúncia d’un empresari de criptomonedes després d’haver-li donat 100.000 euros per a la campanya europea del passat mes de juny. Els fets s’investigaran en una peça separada independent de la principal, on s’instrueix la suposada estafa piramidal comesa a través de la plataforma cripto Madeira Invest. Segons el jutge, Alvise n’hauria fet publicitat i, per tant, se’l podria considerar cooperador necessari en el delicte d’estafa agreujada.

Publicitat

En una interlocutòria, el magistrat instructor José Luis Calama ofereix a Alvise, que és aforat, declarar de forma voluntària el 20 de novembre.

En la denúncia s’explica que el 29 de març passat, Alvise Pérez va contactar amb l’empresari perquè l’assessorés. Pocs dies després Pérez li va proposar crear un moneder virtual on persones anònimes fessin donatius per pagar a “esquirols”, el símbol del partit, que aportessin documents i informació que pogués ser utilitzada mediàticament i judicialment amb finalitats polítiques “contra la corrupció”. L’empresari denunciant ho va acceptar i va convidar Pérez a un esdeveniment privat d’una organització de criptomonedes, Club Madeira Invest.

L’activista i ara polític va seguir demanant la col·laboració de l’empresari, així com 10.000 euros per “finançar amb seguretat i folgança la seva campanya sense persecució estatal”. També li demanava consell per defensar en el seu programa electoral les criptomonedes i l’autonomia financera de l’Estat. Li va tornar a demanar fons que “no requereixin ser controlats pel Tribunal de Comptes, fons pel partit i diners per afrontar determinades multes per revelació de secrets contra l’Estat i la protecció de dades”. “Tot això, per fer créixer el partit, preparar-se per a l’objectiu d’aconseguir 5 escons el 2026, optar a ser clau de govern i, així, influir en la legislació en matèria de llibertat financera”, afegia.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional demana al Suprem que investigui Ábalos pel 'cas Koldo'

Ja durant la campanya europea, a finals de maig, i després que Alvise recaptés diners de simpatitzants a través de les xarxes en el moneder virtual controlat per l’empresari, aquest el va citar per recollir 100.000 euros en efectiu. Tots dos van seguir mantenint relacions després de les europees, en les que Alvise va aconseguir acta de diputat.

No obstant el setembre passat l’empresari va presentar una denúncia contra ell per estafa agreujada, organització criminal, blanqueig de capitals i falsedat en document mercantil.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut