Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024
Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024

Deneguen a la Guàrdia Civil la destrucció de les proves del 17-A

El tribunal accepta l'escrit de la família de Xavi Martínez que demanava aturar la destrucció de proves per poder portar el cas al TEDH

|

- Publicitat -

El sentit comú s’ha imposat per fi a l’Audiència Nacional. El tribunal espanyol ha denegat la petició de la Guàrdia Civil per a destruir les proves referents als atemptats terroristes del 17-A, arran de l’escrit presentat per la defensa dels pares de Xavi Martínez, el nen de dos anys assassinat en els atacs. Precisament, van presentar l’escrit al·legant la voluntat de dur el cas fins al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), davant el qual volen denunciar la vulneració del dret a la veritat patida com a víctimes. 

Publicitat

La família de Xavi Martínez té la intenció d’acudir a la justícia europea per tal de forçar l’Estat a investigar els atemptats com pertoca tenint en compte la seva gravetat. La decisió de denunciar a Estrasburg la “vulneració del dret a la veritat” comesa per l’Estat espanyol arriba precisament després que el Tribunal Constitucional rebutgés revisar les sentències dictades per l’Audiència, i que posteriorment va avalar el Tribunal Suprem. Per si això no fos prou, el gener d’aquest any la mateixa Audiència va demanar a la Fiscalia si podia procedir a la destrucció de les proves acumulades sobre els terribles fets des del 2017.

La destrucció de proves implicava eliminar ordinadors, targetes de memòria, telèfons mòbils, tauletes, càmeres de fotografia, llapis de memòria i targetes SIM, elements que contenien informació crucial sobre la formació de la cèdula terrorista i, potser, sobre les sospitoses connexions amb el CNI de l’aleshores imam de Ripoll i ideòleg dels atacs, Abdelbaky Es Satty.

 

Et pot interessar  El jutge repressor Manuel García-Castellón es jubila sense haver aconseguit el seu objectiu
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut