Edició 2174

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 08 de juliol del 2024
Edició 2174

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 08 de juliol del 2024

L’Audiència Nacional anuncia que el judici a Sito Miñanco i Boye per narcotràfic i blanqueig començarà al novembre

El tribunal assenyala un total de vint sessions entre el 18 de novembre i el 30 de gener

|

- Publicitat -

L’Audiència Nacional ha anunciat aquest divendres que entre novembre d’aquest any i gener de 2025 tindran lloc les sessions del judici per l’anomenada ‘operació Mito’ de presumpta introducció a Espanya de gairebé quatre tones de cocaïna i l’entramat creat per amagar els beneficis obtinguts. El procediment afectarà 48 persones, entre elles el traficant José Ramón Prado Bugallo, més conegut com a Sito Miñanco, i l’advocat Gonzalo Boye. En una interlocutòria, el tribunal ha assenyalat un total de vint sessions entre el 18 de novembre, dia de començament, i el 30 de gener, quan està previst que finalitzi la vista oral que tindrà lloc a la seu de l’Audiència Nacional de San Fernando de Henares (Madrid).

Publicitat

La resolució indica també les proves admeses i rebutjades que havien sol·licitat tant la fiscalia com l’acusació particular i les defenses dels acusats. A més de les 48 persones físiques, en aquesta causa seran enjudiciades 5 persones jurídiques.

El passat mes de maig, la sala penal del Tribunal Suprem va declarar la competència de l’Audiència Nacional per jutjar Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont, per blanqueig de capitals i falsedat documental. El Suprem rebutjava així el recurs de cassació que va presentar Boye contra la decisió de l’Audiència Nacional i de la seva sala d’apel·lació. L’advocat demanava que s’estimés l’excepció de cosa jutjada i que l’Audiència Nacional declinés la seva jurisdicció en favor dels jutjats d’instrucció de Madrid.

En el seu escrit, Boye argumentava que l’Audiència Nacional va perdre la competència per jutjar-lo per blanqueig perquè aquesta investigació es va tramitar a través d’una peça separada de la causa principal per delicte de tràfic de drogues. Segons ell, els dos delictes no són connexos i no haurien de ser jutjats de forma conjunta.

Et pot interessar  Alerta Solidària insta a aplicar l’amnistia de moment a 53 independentistes investigats o condemnats per aldarulls
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut