Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

L’Audiència Nacional anul·la la primera sentència del ‘cas Tàndem’ que va condemnar Villarejo a 19 anys

Ordena que es redacti de nou per part dels mateixos magistrats i es valori la totalitat de la prova practicada al judici

|

- Publicitat -

La sala d’apel·lació de l’Audiència Nacional ha acordat la nul·litat de la primera sentència del ‘cas Tàndem’, que va condemnar José Manuel Villarejo a 19 anys de presó, i ha ordenat redactar una de nova per part dels mateixos magistrats on es valori la totalitat de la prova practicada en el judici oral i es pronunciïn sobre tots els delictes objecte d’acusació. La sala d’apel·lació ha estimat parcialment els recursos presentats per les acusacions, entre elles la Fiscalia Anticorrupció, i els acusats que van ser jutjats en altres peces separades.

Publicitat

Villarejo va ser condemnat a 19 anys pels delictes de revelació de secrets d’empreses i de particulars i va ser absolt de suborn i extorsió en grau de conspiració. A més del comissari van ser jutjades 26 persones més, de les quals 16 van ser absoltes, com ara la dona i el fill de Villarejo.

Després d’examinar els recursos, la sala d’apel·lació considera que els magistrats no es van pronunciar sobre qüestions plantejades per les parts, i per això ordena que es valorin totes elles. En concret, caldrà que facin una valoració de proves practicades al judici i sobre les quals no hi ha cap motivació, pronunciant-se sobre els delictes de conspiració per a l’extorsió i obstrucció a la Justícia, a més d’altres qüestions sobre les indemnitzacions. També caldrà revisar l’absolució del delicte de suborn.

L’Audiència Nacional, però, confirma la sentència en relació amb totes les qüestions prèvies que van plantejar els acusats, que van denunciar suposades irregularitats processals. El tribunal rebutja la violació de drets fonamentals i nega cap investigació general i prospectiva.

D’altra banda, l’Audiència Nacional ha condemnat Villarejo a tres anys de presó per un delicte de suborn passiu per investigar l’àrbitre del laude entre Planeta i Kiss FM per encàrrec del grup de comunicació.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional anuncia que el judici a Sito Miñanco i Boye per narcotràfic i blanqueig començarà al novembre

En aquesta nova sentència, queden absolts el responsable de seguretat de Planeta i el director dels serveis jurídics. Villarejo queda absolt del delicte de falsedat documental.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut