Edició 2273

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 15 de octubre del 2024
Edició 2273

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 15 de octubre del 2024

L’Audiència de València condemna a 10 anys i cinc mesos de presó l’exministre i expresident valencià Eduardo Zaplana

El tribunal condemna el popular per prevaricació, suborn, falsedat i blanqueig de capitals

|

- Publicitat -

La secció quarta de l’Audiència de València ha condemnat a penes que sumen 10 anys i cinc mesos de presó l’exministre del PP i expresident valencià Eduardo Zaplana pels delictes de prevaricació, suborn, falsedat i blanqueig de capitals en el marc del ‘cas Erial’, relacionat amb l’adjudicació de les estacions de serveis de les ITV. La sala també li imposa 17 anys i 10 mesos d’inhabilitació per a càrrec públic, uns altres tres per a l’exercici de la seva professió i multes per un import superior als 25 milions d’euros. El tribunal l’absol d’un delicte de grup criminal però decreta la intervenció de diferents bens i quantitats intervingudes durant la instrucció de la causa.

Publicitat

La sala també ha condemnat cinc acusats més a penes d’entre un any i tres mesos i set anys i mig de presó, entre ells els empresaris Juan y Vicente Cotino i altres col·laboradors de Zaplana. Vuit persones més han quedat absoltes, entre ells l’expresident de la Generalitat valenciana José Luis Olivas. La sentència no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem.

Et pot interessar  Rufián: "S'està formant un bloc de dretes de PP, Vox i Junts que segurament portarà Feijóo a la Moncloa"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut