Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024
Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024

L’ANC urgeix investigar i depurar responsabilitats per la “desproporcionada” actuació policial a la Ciutadella

L'entitat denuncia que es va limitar el dret d'expressar les opinions davant del Parlament i que es carregués contra els manifestants "sense que es produís cap situació violenta"

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), una de les entitats que van organitzar la rebuda institucional a Carles Puigdemont, ha fet arribar una carta al Departament d’Interior per denunciar l’actuació policial dels Mossos al Parc de la Ciutadella. L’entitat reclama una investigació, així com depurar responsabilitats, davant el que va ser una actuació policial del tot “desporporcionada” davant els manifestants que defensaven el retorn de Puigdemont.

Publicitat

Després que el president a l’exili hagués sorprès tothom arribant a peu des del carrer Trafagar fins a l’Arc de Triomf i pronunciés un discurs, aquest va esfumar-se de l’ull públic. La incògnita principal era si intentaria anar al Parlament per assistir presencialment al ple d’investidura de Salvador Illa i, de fet, en acabar el discurs, una veu en ‘off’ demanava acompanyar el president fins a la cambra catalana. Centenars de manifestants van fer-ho i, en topar-se de cara amb la policia, van aconseguir trencar un dels cordons policials i accedir uns metres dins el parc, moment en què els agents van començar les càrregues i el llançament de gas pebre contra els manifestants.

A la missiva, l’ANC qualifica l’actuació de “desproporcionada”, i reclama que s’obri una investigació i es depurin responsabilitats. A la vegada, demana que es revisi els operatius i la seva “desproporció”, que consideren que limita el dret d’expressar les opinions davant del Parlament. “Els operatius mai no poden ser anul·lant aquest dret i cal que es facin d’acord amb les interpretacions de les resolucions de les Nacions Unides i el TEDH”, defensen.

L’ANC, a més a més, denuncia que es fes servir gas pebre contra els manifestants “sense que s’hagués produït una situació violenta” i, de fet, subratllen que no es va respectar la distància pertinent llançar-lo, ni tampoc va avisar-se prèviament per altaveu que s’utilitzaria.

Et pot interessar  Interior reforçarà la seguretat del Prat amb més efectius de Mossos davant l’augment de delictes

L’Assemblea, que a la carta hi adjunta vídeos i testimonis de la utilització de gas pebre, assenyala que Sanitaris per la República va haver d’atendre 51 persones afectades per aquest gas i subratlla que en alguns casos el SEM també hi va haver d’intervenir.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut