Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

L’ANC reclama nous lideratges a l’independentisme arran de la pèrdua de la majoria al Parlament

Insta els partits independentistes a "bloquejar" la formació d'un "govern autonomista" mentre denuncia que hagin "desactivat deliberadament el procés"

|

- Publicitat -

La principal entitat social independentista, l’Assemblea Nacional Catalana, ha reclamat nous lideratges dins el moviment després que l’independentisme hagi perdut la majoria absoluta al Parlament. Les eleccions del 12-M han situat Junts i ERC com a segona i tercera força respectivament, mentre que la CUP ha quedat relegada a la setena posició, i l’extrema dreta independentista d’Aliança Catalana irromp a la cambra catalana amb dos escons.

Publicitat

Des de la direcció de l’ANC han emès un comunicat en què reclamen aire fresc i nous lideratges, al·legant que d’aquesta manera es donaria “credibilitat a la renovada estratègia independentista”. L’ANC, però, ha collat els partits independentistes demanant que “bloquegin formar un govern autonomista” i que no facilitin la investidura del candidat del PSC. També que no negociïn l’abstenció del PSC per formar un govern entre Junts i ERC, ja que consideren que quedaria “condicionat permanentment” pels socialistes. D’altra banda, l’ANC insisteix a exigir als partits un programa “unitari d’acció independentista per fer efectiva la independència des del Parlament”.

L’entitat presidida per Dolors Feliu demana que es torni a “mobilitzar la majoria independentista” i es convoquin noves eleccions a l’octubre. L’ANC considera que els partits “han desactivat deliberadament el procés cap a la independència i han bloquejat fer efectiva la independència al Parlament”.

L’independentisme passa dels 74 escons al 59 

L’independentisme, que en les eleccions del 2021 va aconseguir revalidar la majoria absoluta amb 74 diputats en total, ha sortit escaldat del 12-M, aconseguint 59 escons conjuntament. Tot i que Junts ha pujat amb força respecte el 2021, aquesta no ha estat suficient, i ni ERC ni CUP han pogut igualar els resultats dels passats comicis.

Et pot interessar  L'ANC enceta 'Reactivem-nos', un cicle de trobades participatives arreu de Catalunya per a mobilitzar de nou les bases
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut