Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

L’ANC qualifica de “massiva” la participació per la Diada: “És un exemple de la fermesa de la nostra lluita”

L'entitat reivindica la mobilització del poble tot i la "inacció institucional" i "pactes contra natura"

|

- Publicitat -

L’ANC ha qualificat de “massiva” la participació als carrers amb motiu de la Diada i ha afegit que és un exemple de la “fermesa” de la lluita cap a la independència. ” Tot i l’abatiment provocat per les darreres disputes electorals, la inacció institucional i alguns pactes contra natura, en els actes d’ahir milers i milers de persones ens van demostrar que el poble català segueix decidit a continuar la lluita per la independència fugint dels pactes autonomistes. Més encara que altres anys”, assegura l’entitat independentista a través d’un comunicat. Per la seva banda, des d’Òmnium, el seu president Xavier Antich també ha dit que la manifestació van demostrar la “perseverança del moviment” però ha admès que no va ser massiva.

Publicitat

Aquest any, els organitzadors de les manifestacions no han volgut donar una xifra de participants. Però, segons les diferents policies locals, en total hi han participat unes 73.500 sumant les mobilitzacions a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa.

L’ANC reivindica que davant l’objectiu d’Espanya de “desarticular” el moviment independentista la resposta per la Diada ha estat una mobilització “ferma i insubornable”. “Ahir van sortir als carrers la gent més combativa amb l’objectiu de desafiar els pacificadors, els desmobilitzadors. Amb l’objectiu de plantar cara als colonitzadors i als seus còmplices. Vam demostrar, una vegada més, que existeix una massa social decidida a encapçalar la lluita per la llibertat de Catalunya”, afegeix.

L’entitat presidida per Lluís Llach ha posat en valor que les entitats han demostrat que és possible arribar a una entesa sobre un “pensament de marc estratègic i de país” així com unir forces. Davant d’aquest fet, ha demanat “el mateix esforç” als partits i a cadascun dels independentistes. “Militeu, organitzeu-vos, treballem junts perquè així és com hem aconseguit grans fites històriques”, diu el comunicat.

Et pot interessar  VIDEO | "Heu de tornar-hi": l'espot de l'Assemblea Nacional Catalana per a la Diada d'enguany

L’Assemblea situa com a principals reptes la repressió, la pèrdua de la majoria parlamentària, els atacs a la llengua i l’espoli fiscal. I davant la intenció de l’estat espanyol “d’imposar a la força el fals idil·li entre Catalunya i Espanya”, l’ANC recepta “lluita, perseverança i intel·ligència” així com “buscar noves formes de lluita que permetin trencar amb el domini demofòbic i despòtic d’Espanya”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut