Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

L’ANC denuncia el “discurs d’odi” contra els catalans al fòrum de minories de l’ONU

|

- Publicitat -

El membre del secretariat nacional de l’ANC Carles Fité ha denunciat l’augment de casos de discurs d’odi contra els catalans els darrers anys durant la sessió inaugural de la 13a sessió del Fòrum sobre minories de l’ONU. Fité ha criticat que des de 2017 els mitjans de comunicació de l’Estat sovint han retratat els catalans “negativament utilitzant mots com terroristes, supremacistes, racistes o traïdors”. “La deshumanització ha obert el camí a declaracions més violentes, especialment a les xarxes”, ha advertit. Fité ha lamentat l’existència d’una campanya sistemàtica de “repressió” contra el moviment independentista. Segons l’ANC, altres organitzacions han lamentat que els catalans estiguin “àmpliament sotmesos” a un discurs d’odi en línia.

Publicitat

En un comunicat, l’ANC ha explicat que en el fòrum s’ha organitzat una taula rodona internacional centrada en les “alarmants conclusions” d’un Informe de la Clínica Jurídica Aix Global Justice i UNPO sobre el discurs d’odi contra els catalans per part dels mitjans de l’Estat, les institucions i usuaris de xarxes socials, seguit d’un debat sobre les preocupants tendències.

En aquesta taula rodona, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha afirmat que “el creixement dels discursos d’odi i de l’ús de delictes d’odi contra els catalans s’està produint en un context de repressió creixent contra el poble català i la seva lluita per l’autodeterminació, especialment des del 2017”.

Per la seva banda, l’ANC apunta que la coordinadora de casos d’Aix Global Justice i coautora de l’informe, Indira Boutier, ha insistit en el fet que “s’ha detectat un preocupant augment dels discursos de l’odi i violacions de legislacions europees i internacionals per part de l’Estat espanyol. El marc legal espanyol està obert a una interpretació autoritària de la llei, acompanyada per un poder judicial molt conservador, que l’Estat utilitza com una eina per mantenir la integritat territorial”.

Et pot interessar  Illa i els espanyolistes de Societat Civil Catalana tornen anar de bracet

Finalment, la coordinadora de l’Observatori Crític dels Mitjans de Catalunya Mèdia.cat, Elisenda Rovira, ha citat diferents exemples de catalanofòbia als principals mitjans de l’Estat i ha insistit que “la presència de catalanofòbia als mitjans espanyols ve de molt enrere”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut