Edició 2216

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 19 de agost del 2024
Edició 2216

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 19 de agost del 2024

L’ANC, contundent contra ERC: l’acusa de trencar la unitat independentista en fer president a Illa

L'entitat reitera que "només fent triomfar la República catalana" es podran afrontar els "grans reptes nacionals, econòmics i socials de Catalunya"

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha emès un nou comunicat en el qual carrega de forma contundent contra ERC, acusant la formació republicana d’haver trencat l’estratègia unitària de l’independentisme amb l’acord d’investidura tancat amb el PSC. D’altra banda, l’entitat independentista també lloa el breu retorn de Carles Puigdemont, assegurant que va “eclipsar la sessió d’investidura” i que va aconseguir “humiliar profundament” els mitjans espanyols i el Tribunal Suprem.

Publicitat

A parer de l’entitat independentista, el pacte d’investidura assolit entre ERC i el PSC ha servit perquè els republicans culminin “el seu trencament amb l’estratègia unitària” de l’independentisme “seguida des de la sentència de 2010 del Tribunal Constitucional contra l’Estatut”. L’ANC creu que la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat forma part de la “política fracassada” dels tripartits presidits per Pasqual Maragall i José Montilla i pronostica que “tornarà a fracassar”.

Segons l’ANC, les competències actuals del Parlament i la Generalitat “no permeten afrontar els grans reptes nacionals, econòmics i socials” de Catalunya, els quals només es poden resoldre “fent triomfar la República Catalana”.

Valoració del retorn de Puigdemont i l’operatiu policial per a detenir-lo

D’altra banda, l’entitat independentista també valora el breu retorn de Carles Puigdemont a Catalunya per intentar assistir al debat d’investidura, tal com va prometre, així com el dispositiu policial organitzat per tal de complir l’ordre de detenció dictada pel jutge del Suprem Pablo Llarena, qui es nega a complir la llei i amnistiar el líder independentista.

Així, l’ANC assenyala que el retorn de Puigdemont “va eclipsar la sessió d’investidura” d’Illa i va humiliar “profundament” els mitjans de comunicació espanyols i el Tribunal Suprem. “La persona que els havia posat en evidència davant les justícies democràtiques europees se’ls havia tornat a escapar de les mans”, subratlla l’entitat.

Et pot interessar  Junts demana aturar el debat d'investidura d'Illa "fins que es normalitzi la situació"

Sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra aquell dia, l’entitat independentista critica que la policia catalana va organitzar un dispositiu “per congraciar-se amb la més alta judicatura espanyola abans que respectar la democràcia”. L’ANC també retreu a la policia catalana l’ús de gas pebre contra manifestants “que de manera no violenta volien penetrar al parc de la Ciutadella”. Aixi mateix, critica l’activació de l’operatiu ‘Gàbia’ per a detenir Puigdemont, tot assenyalant que aquesta està pensada per capturar terroristes.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut