Edició 2171

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 05 de juliol del 2024
Edició 2171

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 05 de juliol del 2024

L’ANC avisa els partits que l’independentisme “intensificarà les mobilitzacions” si donen “suport actiu o passiu” a Illa

L'entitat insisteix en la "defensa de la via unilateral com a única estratègia viable per assolir la independència"

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb el lideratge renovat en mans de Lluís Llach, ha enviat un clar missatge als partits independentistes amb representació parlamentària de Junts, ERC i la CUP, de cara el paper clau que tenen en la formació del pròxim Govern de la Generalitat. La principal entitat independentista avisa les tres formacions que intensificarà les mobilitzacions del moviment independentista si “proporcionen cap suport actiu o passiu” a una eventual investidura del socialista Salvador Illa“.

Publicitat

El ple del Secretariat Nacional de l’ANC va aprovar el passat dissabte una declaració política en la qual denunciava que el candidat del PSC “va donar suport a l’aplicació de l’article 155″, així com el fet que Illa “defensa les posicions de les institucions espanyoles i els seus tribunals“, les quals han estat les principals repressores del moviment independentista català. En aquest sentit, l’entitat presidida per Lluís Llach avisa els partits independentistes que, en cas que donin suport o facilitin d’alguna manera la investidura del socialista, respondran “intensificant les mobilitzacions”. El posicionament insisteix que “els partits d’obediència catalana no poden fer president un candidat que degradarà el prestigi i l’ús social del català“.

El document també recull algunes propostes per a l’acció política de l’ANC en els pròxims anys, on referma la “defensa de la via unilateral com a única estratègia viable per assolir la independència”; aposta per “dissenyar i desplegar una àmplia campanya de desobediència civil”, i reclama la “promoció de nous lideratges per renovar el projecte i les organitzacions del moviment independentista”.

D’altra banda, l’ANC també defensa que el president a l’exili Carles Puigdemont “mereix el reconeixement del poble català” i diu estar “preparada per rebre i acompanyar-lo en un retorn sense cap ombra de partidisme”.

Et pot interessar  Rull constata que la majoria "més operativa" per formar Govern ara com ara és "similar" a la de la Mesa del Parlament

Aquests posicionaments formen part d’una declaració política que fixa la línia estratègica de l’actual Secretariat Nacional a l’espera de l’actualització del Full de Ruta. Aquest últim document haurà de ser aprovat pels socis de l’entitat a l’Assemblea General, que se celebrarà a finals del 2024 o principis del 2025.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut