Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

L’alcalde del Prat diu que la proposta d’ampliació de l’aeroport és “pròpia del segle passat”

El també diputat dels Comuns demana a Illa que escolti “la veu del territori” per definir el futur de la infraestructura

|

- Publicitat -

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler (el Prat En Comú), s’ha mostrat contrari a la proposta feta per Salvador Illa d’ampliar i modernitzar l’aeroport del Prat. El batlle ha considerat que la proposta és “pròpia del segle passat”, i ha assenyalat que “destruiria espais naturals protegits”. En aquesta línia, Mijoler ha també ha demanat al president de l’executiu català que escolti “la veu del territori” per definir el futur de la infraestructura aeroportuària.

Publicitat

“Coincidim amb Illa en què és clau millorar l’aeroport, i això passa necessàriament per descartar una proposta d’ampliació pròpia del segle passat”, ha asseverat el batlle. Mijoler, que a més d’alcalde és diputat al Parlament de Catalunya dels comuns, considera que els aeroports de Catalunya “han d’estar al servei del país i no al revés”, i han de ser infraestructures “que donin resposta a les necessitats del teixit productiu, de la ciutadania i en definitiva del territori”, alhora que han de mantenir “un bon encaix amb el seu entorn”. Per això, l’alcalde considera que és “clau” que “s’escolti el món municipal”.

Alhora, el batlle del Prat ha demanat a Illa que “s’emancipi del lobby del totxo” i segueixi el camí obert per governs i alcaldes “progressistes” europeus com el laborista londinenc Sadiq Khan, que segons Mijoler entén que el futur dels aeroports passa, entre d’altres, per “descartar ampliacions” i per “adaptar el transport aeri al context d’emergència climàtica”.

L’alcalde també ha indicat que la comissió que ha d’aportar propostes tècniques de millora de l’aeroport del Prat és “insuficient” perquè “a totes dues bandes de la taula seuen els mateixos interlocutors”.

Et pot interessar  Els Comuns diuen no estar "sorpresos" amb l'elecció d'alguns consellers d'Illa: "És la línia que ha tingut el PSC aquests últims anys"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut