Edició 2244

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2244

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

L’Ajuntament de Barcelona fa efectiu el tancament de les cinc últimes parades dels antics ocellaires de la Rambla

Sis establiments més van quedar tancats el 21 d'agost

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona ha fet efectiu aquest dilluns el tancament de les cinc parades dels antics ocellaires de la Rambla que quedaven obertes per tal de fer efectiva la recuperació forçosa dels establiments. Tècnics de l’Institut Municipal de Mercats s’han personat als establiments i els han mostrat l’autorització judicial que establia que havien de recollir i deixar lliures les parades. El consistori ha actuat dins dels 10 dies que els donava l’autoritat judicial, segons han explicat a l’ACN fonts municipals. Les cinc parades que restaven obertes eren d’un mateix propietari, que ha confirmat a l’ACN que estaven recollint els establiments per tal de marxar. Les altres sis parades es van tancar el 21 d’agost.

Publicitat

Amb el tancament de les últimes cinc parades, el consistori ha recuperat els onze establiments que el 2009 van deixar de vendre animals i es van reconvertir en parades de venda de gelats, dolços i records.

Al l’agost, fonts municipals van indicar que un cop recuperats tots els establiments s’estudiaria quin és el moment més adient per a l’enderroc de les parades, segons l’avenç de les obres de reforma de la Rambla.

El tancament de les parades arriba després que el mes de juliol passat l’Ajuntament demanés -sense èxit- als propietaris que entreguessin voluntàriament les claus dels establiments. Davant la negativa, el consistori va posar en marxa la via judicial per poder-ne forçar el tancament i recuperar-ne la titularitat. El consistori recorda, a més, que en el Pla Especial d’Ordenació de la Rambla, aprovat definitivament el 2016, ja no es contemplava la continuïtat d’aquestes parades.

Et pot interessar  Continua el familiarisme al nou Govern del PSC: Paneque col·loca la seva parella com a cap de gabinet de la seva conselleria
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut