Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024
Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024

L’Ajuntament de Barcelona erradicarà els patinets i les bicicletes de totes les voreres de la ciutat

Aquesta prohibició es farà efectiva un cop s'aprovi la nova ordenança de circulació, que també inclourà altres mesures de seguretat

|

- Publicitat -

Les bicicletes i els patinets elèctrics tenen els dies comptats, almenys a les voreres de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona ha pres una decisió contundent, i prohibirà que tant bicicletes com patinets circulin per qualsevol vorera de la ciutat, tal com ha avançat ‘La Vanguardia’. Aquesta prohibició es farà efectiva un cop s’aprovi la nova ordenança de circulació, que també inclourà altres mesures de seguretat, com ara l’obligatorietat de dur el cas per als conductors de patinets, la prohibició de més d’una persona en un únic patinet, l’establiment de nous límits de velocitat i una taxa d’alcoholèmia de 0,0 per a menors.

Publicitat

Els patinets i les bicicletes ja tenien prohibit circular per les voreres de més de 5 metres, i ara, amb la limitació de la velocitat de circulació a 30 km/h i l’ampliació del carril bici, els tècnics municipals veuen amb bons ulls pacificar les voreres i que aquestes siguin pels vianants, després que la irrupció dels patinets elèctrics hagi disparat la conflictivitat en aquests espais. Amb tot, només podran circular per la vorera els menors de 12 anys i els seus acompanyants, mentre que tota la resta de persones hauran d’utilitzar el carril bici.

La mesura, però, ja ha rebut queixes, concretament una quinzena d’al·legacions provinents de diferents associacions. Aquestes demanen que es revisi l’edat màxima per poder circular per la vorera, i que els ciclistes amb nens a les cadiretes puguin circular per la vorera. De moment, però, encara no se sap si el consistori valorarà aquestes al·legacions.

Et pot interessar  Una iniciativa popular reclama restituir el nom de la plaça Virrei Amat pel de Salvat Papasseit, el seu nom original
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut