Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024

L’actriu Elisa Mouliaá denuncia Errejón a la Policia per un presumpte delicte d’assetjament sexual

És la primera que formalitza la denúncia, tot i que la periodista Cristina Fallarás ha recollit fins a 11 testimonis de víctimes

|

- Publicitat -

Primera denúncia oficial contra l’exdiputat de Sumar Íñigo Errejón per un presumpte delicte d’assetjament sexual. L’ara exportaveu de Sumar s’enfronta a diverses acusacions públiques per tracte denigrant i masclista, així com per violència i assetjament sexual que s’han fet públiques en les darreres hores, i que han precipitat la seva dimissió, la qual el mateix Errejón va anunciar aquest passat dijous. La primera a denunciar els fets davant la Policia ha estat l’actriu i presentadora Elisa Mouliaá, que després d’haver confessat haver estat víctima d’abusos per part d’Errejón, ha formalitzat la denúncia aquest divendres.

Publicitat

La denúncia, a la qual ha tingut accés ‘El Español’, relata, entre altres coses, un episodi de finals de setembre del 2021, quan la denunciant i Errejón van acudir a una festa privada d’una amiga de l’actriu. Segons la denunciant, aquella nit Errejón va mantenir una actitud intimatòria envers l’actriu, a qui presumptament va petonejar i fer tocaments sense tenir el seu consentiment explícit.  Amb tot, Mouliaá ha declarat haver-se sentit víctima d’assetjament sexual per part de l’aleshores diputat i portaveu de Sumar i que, precisament per la posició política i pública que ostentava, no va denunciar-ho al moment. Segons se subratlla a la denúncia, en un moment de la nit l’actriu fins i tot va haver-li de recordar a Errejón que “només ‘sí’ és sí”.

Tal com han indicat fonts del Ministeri d’Interior, la denúncia contra Errejón serà tramitada amb el mateix procediment policial emprat per a les denúncies d’aquest tipus. És a dir, s’obrirà una investigació policial a través de les Unitats d’Atenció a la Família i Dona (UFAM), especialitzades en la lluita contra la violència sexual i de gènere.

Et pot interessar  PSOE, Junts, ERC i els partits de la investidura acorden citar a Puigdemont, Rajoy i Villarejo a la comissió del 17-A del Congrés

Aquesta és la primera denúncia pública i oficial de la presumpta violència i assetjament sexual comès per Errejón. La mateixa actriu va confessar a través de Twitter haver-ne estat víctima, però no és l’única, segons ha informat la periodista Cristina Fallarás, qui ha rebut fins a onze testimonis de víctimes d’Errejón. Aquestes acusacions, fetes públiques aquesta setmana, han estat les que han precipitat la dimissió d’Errejón, la qual, no obstant això, va agafar per sorpresa.

L’ara exdiputat va comunicar la seva dimissió el passat dijous, després d’haver-se agafat un dia sencer (el dimecres) per a gestionar la situació amb la família i companyes. L’exportaveu de Sumar va al·legar en una carta que dimitia per motius de salut “física, mental i emocional”, però admetia haver tingut comportaments contradictoris amb el seu personatge polític, així com haver-se posat en mans de professionals psicològics per a treballar el “desgast” d’haver estat 10 anys a la primera línia política.

La dimissió d’Errejón, tanmateix, va obrir ahir un terrabastall polític que ha sumat les veus dels seus antics companys de Podem, dels correligionaris a Sumar i, fins i tot, del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. La vicepresidenta i ministra Yolanda Díaz, líder de Sumar, ha assegurat que Errejón havia deixat tots els càrrecs i abandonat la política com a resultat del procés d’investigació iniciat per Sumar arran dels “testimonis sorgits a xarxes” que denunciaven assetjament sexual del fins ara portaveu de la formació. No obstant això, des de Más País desmenteixen les afirmacions de Díaz, i asseguren que van ser ells els qui van iniciar la investigació després de conèixer les acusacions.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut