“Twitter ens ha demostrat que l’odi ven i enganxa”. Aquesta és la definició que ha fet la conductora del programa El Matí de Catalunya Ràdio, Laura Rosel, en directe aquest dijous al matí. Unes declaracions que clarament van referides a la recent polèmica que ha generat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en anunciar que deixa Twitter pel linxament que estava “patint”.
L’editorial de Laura Rosel ha estat molt criticada a les xarxes que la mateixa emissora pública gairebé condemnava per ser “una xarxa que ens ha demostrat que l’odi ven i enganxa”. L’allau de missatges fan referència a la diversitat de gent que hi ha a Twitter, i que si hi ha odi o linxaments només és degut al comportament d’alguns usuaris. Apel·len també a la llibertat d’expressió que permeten les xarxes socials, a diferència dels mitjans públics, que sembla que aquest fet “els molesti”.
Poca estona més tard de fer aquestes declaracions, Catalunya Ràdio ha realitzat una entrevista amb el ministre espanyol de Justícia, on ha deixat anar bajanada rere bajanada com ara el fet que no existeixen els presos polítics.
A Twitter hi ha gent imbècil i gent genial, com a tot arreu. Això no es cap descobriment.
Si els polítics i els periodistes no s’hi senten bé potser el problema el tenen ells.
Potser a Twitter els és una mica més complicat manipular. Potser.
— És u qe ià (@PepJordana) April 15, 2021
No tothom tenim micròfons per expressar les opinions. De fet, a diferència vostra, les expressem de franc.
Tenim dret a dir el que pensem (a l’ombra de la Llei Morrió): se’n diu llibertat. D’expressió, en aquest cas. Avergonyeix que la llibertat molesti la ràdio pública de CAT.— Mercè Vallejo Portar mascareta salva vides. 😷 (@merce_vallejo) April 15, 2021
El que esta molt clar es que si vols una xarxa social que nomes diguin que maca que ets, acabes com #FrauColau amb les xarxes tancades als seus amiguis. La millor pregunta que podríeu fer es si es bo per la llibertat que un personatge públic no deixi opinar
— Jaume Alastruey 🎗 (@Patafender2020) April 15, 2021