Edició 2216

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 19 de agost del 2024
Edició 2216

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 19 de agost del 2024

La UGT demana al nou Govern “polítiques d’esquerres” i continuar pactant els pressupostos amb els agents socials

Ros reclama que el nou finançament serveixi per construir un "estat del benestar català" equiparable amb Europa

|

- Publicitat -

El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha demanat al nou Govern de Salvador Illa “polítiques d’esquerres” i donar “continuïtat” a la negociació dels pressupostos amb els agents econòmics i socials. En una atenció als mitjans aquest dilluns, Ros ha demanat a l’executiu “valentia” i un pla per revertir les retallades “no només en números, també en persones i infraestructures”. Alhora, ha reclamat que el nou sistema de finançament serveixi per construir un “estat del benestar català potent equiparable als estàndards europeus”. Al seu torn, el líder del sindicat, Pepe Álvarez, ha celebrat que s’obri “una nova etapa” a Catalunya i ha recordat a totes les forces polítiques catalanes que tenen un “paper molt important” al Congrés.

Publicitat

En aquest sentit, Álvarez ha dit que les forces polítiques catalanes poden exercir el seu paper a la cambra baixa espanyola “pensant en els empresaris o bé pensant en la classe treballadora”.

Els dos líders de la UGT han participat aquest dilluns en l’acte de descoberta del faristol de memòria dedicat al sindicat UGT, al carrer Jovellanos, juntament amb l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la regidora de Memòria democràtica, Raquel Gil. La Ponència del Nomenclàtor de novembre del 2023 va aprovar la creació d’aquest faristol en memòria de la celebració del Congrés Obrer de Barcelona i la fundació del sindicat, els dies 12 a 14 d’agost del 1888, on hi havia el teatre Jovellanos.

En la seva intervenció, Collboni ha fet valdre que la capital catalana fos testimoni de la fundació d’un dels primers sindicats de classe a nivell europeu i ha afirmat que la ciutat ha estat “bressol dels moviments socials” de tot l’Estat. Alhora, ha reivindicat que els sindicats tenen un paper “fonamental i fundacional” en la construcció de l’estat del benestar i ha assegurat que els treballadors d’empreses amb presència sindical organitzada “tenen millors condicions”.

Et pot interessar  Sílvia Paneque, consellera d'Acció Climàtica, Territori i portaveu del Govern

Al seu torn, Álvarez ha afirmat que el teatre Jovellanos és un “lloc històric” pel conjunt de l’Estat i ha recordat que si l’organització es va fundar en ple mes d’agost és “perquè aleshores la gent no tenia vacances”. “Les vacances són fruit de la lluita dels treballadors”, ha reivindicat.

Per la seva banda, Ros ha fet valdre que el sindicat ha “persistit” des del 1888 perquè “ha estat present en el dia a dia” dels treballadors. Alhora, ha reivindicat que si bé quan es va fundar l’organització l’objectiu eren les 40 hores setmanes, ara són les 32. “Les 37 hores i mitja són el camí, però no el final”, ha sentenciat.

Álvarez exigeix als empresaris de l’hostaleria que compleixin amb la jornada laboral

El líder de la UGT també s’ha dirigit als empresaris del sector de la restauració i l’hostaleria i els ha exigit el compliment de la jornada laboral de tots els seus treballadors. “M’agradaria que el conjunt de les comunitats autònomes fossin conscients que el difícil en aquest sector és que algú faci 8 hores, la majoria en fa 10”, ha dit.

Així, ha reclamat “l’estricte compliment” de la jornada i ha defensat que una “onada de turistes” no és “excepcional” pels treballadors. “Han de complir amb la seva jornada i els empresaris no els poden exigir coses excepcionals, tot està previst i les plantilles han d’estar preparades”. Amb tot, Álvarez ha admès que Inspecció del Treball “no té els mitjans per atendre l’actual problema d’incompliment massiu de la jornada laboral”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut