Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

La repressió continua: detenen un segon mosso per haver col·laborat amb Puigdemont

El primer agent detingut ha presentat una petició d’’habeas corpus’ al jutjat de guàrdia de Barcelona

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra han detingut un segon agent del cos per suposadament haver ajudat al 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a marxar de l’Arc de Triomf aquest dijous al matí. La detenció, que se suma a la de l’agent que és titular del vehicle amb el qual Puigdemont ha aconseguit desaparèixer completament tot i la intensa vigilància policial, l’ha confirmada l’advocat de Puigdemont, Gonzao Boye.

Publicitat

La policia catalana ha engegat l’operació ‘Gàbia’, activada en casos com en el de la localització dels terroristes responsables del 17-A, tan bon punt ha perdut la pista al president de la Generalitat, que ha tornat a Catalunya després de gairebé set anys a l’exili. La seva sobtada desaparició de l’ull públic ha encès totes les alarmes dins el cos policial, que ha citat a declarar el secretari general de Junts, Jordi Turull, així com a dos agents més i un bomber de la Generalitat, per haver participat i col·laborat en la fugida de Puigdemont.

El primer agent detingut ha presentat una petició d’’habeas corpus’ al jutjat de guàrdia de Barcelona. El jutjat d’instrucció número 20 de la capital catalana, en funcions de guàrdia d’incidències, ha rebut un escrit provisional de la defensa de l’agent, i ara està pendent que es compliment la petició d’acord amb les exigències processals i esperant rebre el detingut.

Mentrestant, Carles Puigdemont continua en parador desconegut. Als voltants de les cinc de la tarda, però, el líder de Junts ha publicat un misteriós missatge a Instagram amb el qual s’ha sumat al joc de despistar la policia. “Encara som aquí”, podia llegir-se a la publicació de Puigdemont, que consistia en un vídeo amb alguns dels moments de la rebuda institucional organitzada per diverses entitats independentistes.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont confirma la seva tornada a Catalunya: "He emprès el viatge de retorn des de l’exili"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut