El periodista i politòleg represaliat, Carles Heredia ha compartit una reflexió a les xarxes socials sobre el canvi estratègic de l’Esquerra Abertzale. En un fil a Twitter, s’ha expressat sense embuts del que ha considerat un “inexplicable” tomb cap a un “maximalisme” i una “ortodòxia discursiva sense capacitat d’incidir en el context actual”. Heredia remarca que això la fa “més inofensiva i compatible pel poder”. “És una victòria per a l’Estat espanyol”, ha afegit.
Així mateix, el periodista veu com una “doble victòria” per Espanya el fet que l’Esquerra Abertzale “hagi contaminat” els moviments d’esquerra independentista d’altres nacions, tot allunyant “sectors de l’alliberament nacional”, que han estat durant dècades “la gran preocupació i amenaça pel Règim del 78”.
Centrat en el cas català, Heredia assegura que pot servir a l’Esquerra Independentista per impulsar una estratègia que la situï “com una esquerra rupturista i popular d’alliberament nacional sense complexos allunyada del partidisme, el pactisme o el postmodernisme, i que torni a generar il·lusió”.
Que la lògica escissió a l’Esquerra Abertzale arran del seu inexplicable canvi estratègic no sigui un retorn a la ideologia inicial, sinó un maximalisme i ortodoxia discursiva sense capacitat d’incidir en el context actual, i per tant més inofensiva i compatible pel poder, és 👇
— Carles Heredia (@CarlesHeredia) July 21, 2022