Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La proposta d’Ucraïna a Suïssa per reconstruir el país després de la guerra

|

- Publicitat -

Zelenski mou fitxa. Ucraïna ha presentat aquesta setmana a Suïssa una proposta per reconstruir el país després de la guerra. Es tracta d’un pla de 750.000 milions de dòlars -que equival pràcticament a 720.000 milions d’euros-.

Publicitat

L’anunci l’ha fet a través d’una videoconferència el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en una trobada celebrada a la ciutat de Lugano on ha reunit a reunit diversos alts dirigents de la Unió Europea, el Regne Unit i altres organismes internacional. Durant la intervenció, Zelenski ha recordat que es tracta “una tasca comuna de les democràcies del món” i ha insistit que no és únicament un “projecte local”.

La principal font de finançament d’aquest programa seran els actius confiscats a Rússia i als oligarques propers a Putin, un patrimoni valorat entre 300.000 i 500.000 milions de dòlars- és a dir de 288.000 i 480.000 milions d’euros- segons les estimacions de Kíiv.
Tot i això, el vicepresident de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, ha recordat que Brussel·les està disposada a canalitzar tots els fons disponibles a través del que han batejat com una “plataforma de reconstrucció”. El vicepresident també ha destacat que la Unió Europea ja ha destinat 2.000 milions d’euros en suport militar a Ucraïna, té reservat un paquet d’ajudes de 9.000 milions d’euros –dels quals 1.000 MEUR es lliuraran abans d’aquest agost- i manté les negociacions obertes perquè Ucraïna passi a ser un estat membre de la UE.

Com funcionarà el pla

El projecte constarà de tres fases i tindrà com a objectiu reconstruir el país, així com posar les bases per a la Ucraïna del futur. Durant la primera fase es buscarà reconstruir infraestructures com canals d’aigua o ponts, elements que el govern considera “imprescindibles” per tenir cobertes les necessitats bàsiques de la ciutadania.

Et pot interessar  La UE aprova destinar 1.400 milions d'euros dels beneficis dels actius russos congelats a rearmar Ucraïna

La segona fase es posaria en marxa un cop finalitzats els atacs i se centraria en la renovació d’escoles i hospitals i la construcció d’habitatges temporals, mentre que la tercera fa referència a la resta d’àmbits, com ara la indústria militar o la transició ecològica.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut