Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La proposta de Borràs instava Parlament i Govern a mantenir “desobediència” a futures inhabilitacions

|

- Publicitat -

La proposta que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va fer als partits independentistes per afrontar casos com el que ha comportat la retirada de l’acta de diputat al cupaire Pau Juvillà instava tant la cambra catalana com el Govern a mantenir “desobediència” davant futures inhabilitacions, segons ha avançat ‘Nació Digital’ i ha confirmat l’ACN. El text -deu línies comptant els titolets, subratlla el mitjà- proposa que els grups es comprometin a no cobrir eventualment vacants per inhabilitació, sense perjudici que el diputat afectat pugui renunciar voluntàriament a l’acta. Pel que fa al Govern, el text l’instava a comprometre’s a “obeir el Parlament fins i tot en contra de resolucions judicials o administratives”.

Publicitat

Tant la CUP com ERC van considerar la proposta poc concreta. Aquest dilluns la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, acusava Borràs d’haver fet un plantejament genèric i “personalista”, i la convidava a buscar propostes de consens treballades en els òrgans ja existents.

Aquest matí el mateix diputat inhabilitat, Pau Juvillà, ha afirmat a Catalunya Ràdio que la CUP no es va oposar a cap de les propostes que es van fer en les diferents reunions dels partits per veure com reaccionaven al seu cas, però també ha instat Borràs a concretar més a quina proposta es referia.

També a Junts s’han sentit veus que han considerat que la proposta de la presidenta del Parlament efa feta a títol individual, per bé que la portaveu de la formació, Elsa Artadi, va manifestar públicament que l’executiva havia “acompanyat” Borràs en la recerca de respostes a la situació de Juvillà.

Et pot interessar  Albiach diu que ara "els números no donen" però insisteix que no hi ha alternativa a un govern de PSC, ERC i Comuns
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut