Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La premsa italiana segueix abraçant Puigdemont fent-se ressò de la seva persecució

|

- Publicitat -

La tasca del president Carles Puigdemont per internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya i la persecució de l’estat repressor espanyol segueix pel bon camí. Una setmana més tard d’haver estat detingut a l’Alguer i de passar una nit a la presó en un nou intent d’Espanya per extradir-lo, ha estat el diari La Stampa italiana els qui han entrevistat el president exiliat perquè expliqui la situació en la qual es troba el seu cas i el del diàleg amb Espanya.

Publicitat

Així, el president legítim ha declarat que ja està “habituat” a aquestes persecucions, i assegura que “seguiré fent el que calgui per combatre un estat que vol prohibir-me parlar o viatjar”. També ha recordat que en cap moment de la seva detenció a l’Alguer va patir per ser extradit, remarcant que és el TGUE qui ha de prendre la decisió final, tot i que tampoc creia que el detindrien a Itàlia quan va planejar el seu viatge. Durant la seva estada a la presó de Sardenya, el president ha comentat que es va dedicar a escriure i que les autoritats italianes el van tractar “amb respecte i professionalitat”, just al contrari que les espanyoles.

Pel que fa al diàleg amb l’estat espanyol, Puigdemont ha tornat a evidenciar la farsa que suposa la taula de diàleg pel simple fet que “no compta amb propostes com l’amnistia, ni la reforma del delicte de sedició, ni la possibilitat de reconèixer internacionalment Catalunya”.

Tot plegat, en una entrevista on el president legítim també assegura que “aviat” podrà tornar a Catalunya.

Et pot interessar  Mas evita pronunciar-se si l'actuació del jutge Aguirre pel 'cas Volhov' és prevaricació, però diu que "no és justícia"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut