Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024
Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024

La policia espanyola no va notificar al jutjat de Girona la detenció a Madrid del secretari nacional de l’ANC

Es manté activa l'ordre de detenció a Jordi Alemany

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció 4 de Girona manté activa l’ordre de recerca i detenció contra el secretari nacional de l’ANC Jordi Alemany, detingut dissabte a Madrid. De fet, segons informa el TSJC, en cap moment al magistrat “se li ha traslladat informació” sobre l’arrest del cap de setmana, tot i que precisament la policia va detenir Alemany per aquesta causa.

Publicitat

El jutjat l’investiga per, suposadament, haver format part del grup de manifestants que van entrar a la seu de la Generalitat a Girona i van despenjar la bandera espanyola durant les mobilitzacions per l’aniversari de l’1-O. Alemany havia de comparèixer aquest dimarts davant del jutjat d’instrucció (tenia temps per fer-ho entre les nou del matí i les dues de la tarda), però ell mateix ja ha deixat clar que continuarà desobeint i que no pensa presentar-se.

El jutjat d’instrucció 4 de Girona investiga el membre del secretariat nacional de l’ANC per desordres públics, ultratge a la bandera, danys i delicte lleu de lesions. Alemany va rebre una citació per anar a declarar el passat 7 de març, però aquell dia, a les portes dels jutjats, ja va anunciar que havia optat per desobeir i que no s’hi presentaria. Davant d’això, instrucció 4 va emetre una ordre de detenció contra el membre de l’ANC. I aquest dissabte, poc abans que comencés la manifestació contra el judici de l’1-O, la policia espanyola el va arrestar a Madrid.

Durant 24 hores va estar als calabossos de dues comissaries i al dels jutjats de la plaça Castella. Diumenge al migdia, abans de deixar-lo en llibertat, el jutge de guàrdia li va indicar que aquest dimarts es presentés davant d’instrucció 4 de Girona. Precisament, per la causa que hi havia oberta en contra seu.

Et pot interessar  El Síndic pica el crostó de l'Ajuntament i la Policia Nacional perquè vigilin més el faristol de memòria democràtica de Via Laietana
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut