Edició 2260

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 02 de octubre del 2024
Edició 2260

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 02 de octubre del 2024

La Plataforma No a la Copa Amèrica insta els partits a portar l’esdeveniment esportiu a la Sindicatura de Comptes

Els portaveus fan una crida a la manifestació de diumenge a Barcelona per "enfonsar" un model de ciutat "excloent"

|

- Publicitat -

La Plataforma No a la Copa Amèrica ha demanat als grups parlamentaris que portin les inversions públiques al voltant de l’esdeveniment a la Sindicatura de Comptes. Membres de la plataforma s’han reunit amb representants del PSC, ERC, Comuns i CUP de la cambra catalana i tenen pendent fer-ho amb Junts. Segons ha explicat el portaveu de la plataforma Albert València, els grups s’han mostrat oberts a estudiar bé les xifres i avaluar quin ha estat l’impacte de la Copa Amèrica. En roda de premsa des del Parlament, el portaveu també ha fet una crida a participar a la manifestació de diumenge que ve a la plaça de Correus de Barcelona per “enfonsar” un model de ciutat que qualifiquen “d’excloent”.

Publicitat

“Esperem que a la pròxima comissió de la Sindicatura de Comptes del Parlament es porti aquesta proposta i tots els partits s’hi posicionin a favor”, ha afegit València. I és que per a la plataforma és “imprescindible” auditar i avaluar de forma independent les aportacions públiques i el destí que han tingut. “Contrastar els impactes econòmics reals, sense maniqueismes, i avaluar també els impactes que ha tingut al mercat d’habitatge, així com els impactes ambientals i sobre l’ocupació de l’espai públic. Cal arribar fins al fons”, ha afegit.

En aquest context, han fet una crida a la participació de la manifestació de diumenge que ve: “A tothom que s’indigna quan veu els diners que ens ha costat la festa, mentre els rics passegen el seu luxe a bord dels macroiots amarrats al Port Vell. Ajudeu-nos a enfonsar el model Copa Amèrica”.

Per la seva banda, la també portaveu de la plataforma Esther Jorquera ha afirmat que “el descrèdit de la Copa Amèrica és evident” i ha titllat l’esdeveniment esportiu de “fracàs i estafa”. I és que, segons ha apuntat, els visitants són “fum”, l’impacte econòmic que ha tingut és un “bluf” i l’ocupació de l’espai públic “insultant”. “Barcelona necessita dir prou a un model de monocultiu turístic i de desnonaments diaris”, ha conclòs.

Et pot interessar  Cadena humana contra la Copa Amèrica a la platja del Somorrostro: "Recuperem el litoral"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut