Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024
Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024

La periodista Cristina Farrés, directora del catalanòfob ‘Crónica Global’, dirigirà la comunicació del Govern d’Illa

La germana de Farrés és l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que en plena pandèmia va aprofitar el diari per intentar fer caure el Govern independentista

|

- Publicitat -

Salvador Illa continua configurant el ‘sottogoverno’ i, a poc a poc, van coneixent-se els noms dels i les directores generals, així com els dels secretaris i secretaries, i altres alts càrrecs de cadascuna de les setze conselleries que conformen l’executiu. Aquest dilluns, s’ha fet públic que la periodista Cristina Farrés, que des de 2020 dirigeix el diari ‘Crónica Global’, un digital associat al mitjà espanyolista i catalanòfob de ‘El Español’, serà la nova directora de Comunicació de Govern. El seu propietari, el conegut periodista Pedro J Ramírez passarà a controlar la comunicació al Palau de la Generalitat.

Publicitat

La notícia l’ha avançat el mateix mitjà que Farrés dirigeix, i que és propietat de Pedro J Ramírez. En declaracions al seu mitjà, Farrés ha assegurat que vol “donar un servei públic de comunicació transparent, plural i modern”. “Intentaré relatar l’obra del Govern amb el màxim rigor i responsabilitat, donant resposta i sent una aliada de l’extens i variat ecosistema de comunicació català”, ha dit. Com a nou alt càrrec de la Generalitat, s’encarregarà de coordinar la comunicació del Govern i de les seves conselleries.

Per si això no fos prou, el nomenament de Farrés confirma que la confecció del nou Govern continua basant-se en el familiarisme i els contactes. La nova directora de Comunicació resulta que és la germana de l’alcaldessa de Sabadell, la també socialista Marta Farrés i Falgueras.

De fet, el mitjà va estar implicat en una polèmica durant el 2020, en plena pandèmia, quan l’alcaldessa de Sabadell Marta Farrés va acusar el Govern, concretament la conselleria de Salut, d’aturar l’exèrcit espanyol en la seva tasca de construir un hospital de campanya a la capital vallesana. La conselleria va fer aturar la construcció perquè era un nyap, i perquè volia millorar les condicions de treball i el confort dels pacients i intentar fer el mateix que sí que va fer l’exèrcit a IFEMA (Madrid) un hospital de campanya amb mampares i separadors, i no pas amb tendes de campanya, com era el cas a la ciutat vallesana.

Et pot interessar  Barcelona intensificarà les inspeccions de tot tipus a establiments i via pública per millorar la convivència

No obstant això, l’alcaldessa de Sabadell va aprofitar que la seva germana era la nova directora del ‘Crónica Global’ per tal de tergiversar els fets i intentar fer caure el Govern independentista en plena pandèmia. Farrés va acusar la Generalitat i la conselleria de Salut d’aturar una obra posant “vides humanes en perill”, i el ‘Crónica Global’ se’n va fer ressò.

Això va propiciar que un ciutadà, alimentat per les notícies falses del mitjà, denunciés Quim Torra i Alba Vergés al·legant la comissió d’un presumpte delicte d’homicidi per imprudència greu. La justícia, com no podia ser d’altra manera, va admetre la causa. La jutgessa del jutjat de Sabadell va reconèixer que les acusacions no es poden sustentar en notícies d’un mitjà digital (Crónica global) i un compte de Twitter i que a la denúncia no queda demostrat que l’Hospital de Martorell no tingués els recursos necessaris per atendre els malalts per coronavirus. Així i tot, però, va enviar la causa al TSJC.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut