Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La Moncloa nega “dilacions intencionades” en la publicació de la Llei d’amnistia al BOE

Bolaños nega les acusacions tot i que ja hi ha un independentista empresonat injustament pel retard de la publicació de la llei al BOE

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, ha negat les declaracions que acusen el govern del PSOE d’estar dilatant artificialment la publicació de la Llei d’amnistia al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). La norma va aprovar-se el passat dijous i, teòricament, hauria d’haver-se publicat ja al BOE; la publicació és preceptiva perquè la llei entri en vigor i comenci el termini de dos mesos de què disposen els jutges per aplicar-la.

Publicitat

Preguntat per aquesta qüestió a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Bolaños ha afirmat que “la tramitació dels diversos passos per a la publicació al BOE de la llei d’amnistia estan avançant com en qualsevol altra llei”. Segons el ministre, “quan concloguin es publicarà la llei al BOE com passa sempre, ni un dia abans ni un dia després”.

En aquesta roda de premsa, la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, també s’ha mostrat convençuda que les eleccions europees no afectaran les converses amb els grups per a l’elaboració dels pressupostos generals de l’Estat per al 2025. “Tindrem pressupostos independentment dels resultats de les eleccions europees”, que “ja li dic que tenim bons auguris”, ha dit.

Montero ha recordat que el seu executiu ja tenia obert el diàleg amb els grups per als pressupostos del 2024, i ara caldrà “reprendre aquestes negociacions al punt en què estaven” per disposar de pressupostos “en temps i forma”.

Et pot interessar  L'Audiència amnistia l'única activista condemnada pel tall del tren a Girona el dia de la sentència de l'1-O
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut