Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024
Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024

La Moncloa i el PSC es conxorxen per responsabilitzar el Govern i els Mossos del caos de Rodalies, sabent que la causa és la desinversió

El PSC pregunta al Govern per què no es va reforçar la seguretat abans del 12-M mentre defensa la precària gestió d'Adif i Renfe

|

- Publicitat -

Una vegada més, els veritables responsables del despropòsit que és la xarxa ferroviària de Catalunya, Rodalies, no assumeixen les responsabilitats que els pertoquen, i opten per llançar acusacions a les administracions catalanes mentre els usuaris continuen patint el mal funcionament dels trens. Tant el PSOE com el PSC han tancat files amb Adif i Renfe, defensant la seva suposada gestió, mentre acusen els Mossos d’Esquadra de no protegir la infraestructura, especialment les hores abans del 12-M, tot i saber que és responsabilitat de la propietària protegir les seves instal·lacions.

Publicitat

El ministre espanyol de Transports i Mobilitat, Oscar Puente, va ser el primer que va preferir culpar els Mossos d’Esquadra de la manca de seguretat a la infraestructura d’Adif, tot i que la xifra d’actes vandàlics difereix molt entre els Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies, o fer-se l’orni dient que el robatori de coure en plenes eleccions del 12-M potser responia a un sabotatge polític. El director de la policia catalana, Pere Ferrer, va defensar el cos de Mossos recordant que la seguretat a la infraestructura ferroviària depèn d’Adif, que n’és la propietària, i que no ha gastat un euro de més en protegir el cablejat de coure o vigilar les instal·lacions amb més càmeres de seguretat, tenint en compte el gran nombre de robatoris patits l’últim any.

Aquestes declaracions de Ferrer van ser respostes per part de Puente amb superioritat moral i burla. Puente, lluny de fer autocrítica, va dir que “si la responsabilitat no és seva, de Renfe i Adif, menys“, insistint altra vegada que sí que és responsabilitat de la policia catalana garantir la seguretat de la infraestructura. Per si aixpo no fos prou, el ministre espanyol va acusar el Govern d’aprofitar-se de l’incident i utilitzar-ho amb finalitats electoralistes durant el 12-M, ja que la Generalitat va queixar-se de Renfe i Adif.

Et pot interessar  Illa crida a un pacte d'esquerres com a França davant l'extrema dreta i avisa que és l’única alternativa a les eleccions

Ara, a aquestes burles del PSOE, se li sumen també les del PSC. I és que la número 2 del PSC a les eleccions, Alícia Romero, ha preguntat al Govern per què els Mossos no van reforçar la seguretat a Rodalies les hores abans del 12-M si saben que hi ha una banda multireincident que roba coure. Ho ha dit en una entrevista a RTVE, on també ha insistit que la seguretat no és responsabilitat d’Adif sinó dels Mossos,  aputant a la direcció de la policia catalana.

Segons la socialista, el que està passant últimament és que hi ha afectacions a Rodalies per robatori de coure i ha subratllat que el 50% dels casos passen a Catalunya. De la mateixa manera que les policies locals reforcen la seguretat hores abans d’unes eleccions, ha dit que els Mossos també ho haurien d’haver fet a Rodalies.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut