Edició 2258

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 30 de setembre del 2024
Edició 2258

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 30 de setembre del 2024

La Moncloa diu que malgrat la sentència del Suprem la llei d’amnistia “s’obrirà pas” i “s’aplicarà amb normalitat”

López diu que els jutges fan "comentaris polítics que no venen al cas, la política i el Parlament ja van decidir i va votar"

|

- Publicitat -

El ministre per a la Transformació Digital, Óscar López, s’ha mostrat convençut aquest dilluns que malgrat la decisió del Tribunal Suprem de no aplicar l’amnistia per malversació als condemnats per l’1-O, la llei “s’obrirà pas” i s’acabarà aplicant “amb normalitat”. “Al final del camí s’acabarà aplicant i serà constitucional, que és el que sempre hem defensat”, ha dit, perquè “més enllà d’una sentència o una altra, estic convençut que la llei avançarà amb tota normalitat i complirà l’objectiu de superar la judicialització d’un problema que mai s’hauria d’haver judicialitzat”.

Publicitat

En declaracions a la Sexta, López ha afirmat que ell “respecta, però no comparteix” la decisió del Suprem, perquè “la llei d’amnistia ha estat un pas per garantir la convivència i superar un problema” del “trencament més important que ha tingut Espanya”.

A més, segons López, en aquesta sentència els jutges fan “comentaris polítics que no venen al cas, la política i el Parlament ja van decidir i va votar”. “Estic convençut que la llei avançarà i es complirà en la seva totalitat”, ha sentenciat.

Tot plegat després que la Sala penal del Tribunal Suprem ha rebutjat els recursos de la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i diversos processats per l’1-O i confirma que no aplica l’amnistia al delicte de malversació en aquesta causa.

La sala considera que els condemnats van cometre malversació amb un benefici personal de caràcter patrimonial.

Els magistrats avisen que les lleis “no poden interpretar-se com un mandat verbal dirigit pel poder polític als jutges”, i remarquen que l’imperi de la llei “només pot garantir-se un cop el text legal publicat és sotmès a una interpretació judicial”.

Et pot interessar  La Moncloa atribueix el "canvi d'actitud" de Junts a la investidura d'Illa, però confia que "s'imposarà el diàleg"

“La imatge del jutge com a boca muda que ha de limitar la seva funció a proclamar conseqüències jurídiques que flueixin de la literalitat de la norma representa una imatge passada de moda que els recurrents presenten ara com l’ideal democràtic d’una justícia respectuosa amb el poder legislatiu”, continuen.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut