Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

La Mesa rebutja per segon cop aturar el ple a petició de Junts

El ple es reprèn sense que s'hagi localitzat, ni tampoc detingut, a Carles Puigdemont

|

- Publicitat -

La Mesa del Parlament ha rebutjat per segon cop aturar el ple d’investidura, tal com havia sol·licitat Junts després de la primera negativa a suspendre la sessió fins que la situació es normalitzés de nou. Després d’un matí convuls marcat per l’aparició i la desaparició de Carles Puigdemont, el ple ha arrencat amb les intervencions del PSC, Junts, ERC i el PPC; s’havia de reprendre a un quart de quatre de la tarda, però ha anat endarrerint-se arran de les informacions sobre l’actuació policial dels Mossos per a detenir el líder de Junts, i les peticions de la formació per a ajornar la sessió.

Publicitat

La formació de Puigdemont havia fet la primera sol·licitud per a suspendre la sessió pocs minuts abans que aquesta es reprengués, però la Mesa, amb majoria del PSC i ERC, ho havia rebutjat perquè no s’ha produït la detenció del 130è president de la Generalitat, que era l’únic escenari en el qual els partits havien accedit a ajornar el ple. En reprendre’s la sessió, i amb la informació que els Mossos havien citat a declarar el secretari general de Junts, Jordi Turull, per la seva col·laboració amb la fugida de Puigdemont, Junts ha presentat una petició de reconsideració de la primera, que el president de la cambra, Josep Rull, ha atès paralitzant de nou el ple i reunint tant la Mesa com la junta de portaveus.

La Mesa del Parlament s’ha reunit i, finalment, ha optat per tirar endavant amb el ple d’investidura, malgrat el clima d’incertesa i de crispació arran de la desaparició i la possible detenció de Carles Puigdemont per l’ordre judicial del Tribunal Suprem. Mentrestant, fora de l’hemicicle, els Mossos d’Esquadra han reactivat l’operatiu ‘Gàbia’ per tal de localitzar d’una vegada per totes Carles Puigdemont, que ha aconseguit escapolir-se enmig de milers de persones i malgrat la intensa vigilància terrestre i aèria de la policia catalana.

Et pot interessar  Aragonès i Illa es reuneixen al Palau de la Generalitat

La sessió parlamentària s’ha reprès passats dos quarts de cinc d’aquesta tarda amb la intervenció del grup d’extrema dreta de Vox, que ha respost el discurs inicial de Salvador Illa. Fins aquest matí han intervingut el candidat a la presidència, Salvador Illa, Junts, ERC i PPC. Durant la represa del ple, el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha demanat la paraula de nou per explicar que Junts accepta la decisió de la Mesa de rebutjar la reconsideració del seu grup, així com per “respecte” al candidat Illa, que no té “responsabilitat” davant la situació “excepcional”, tal com ha afegit el diputat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut