Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La JEC rebutja els recursos de Junts+ per les irregularitats en el recompte del vot exterior del 12-M

Considera que no cal ni repetir les votacions ni el recompte perquè diu que encara que tots els vots no comptats haguessin estat per a Junts+, no haurien canviat el resultat final

|

- Publicitat -

La Junta Electoral Central (JEC) ha tornat a fer de les seves, i rebutja els recursos de Junts+ que demanaven repetir el recompte del vot exterior de les eleccions al Parlament del 12-M arran d’algunes irregularitats detectades. Els de Carles Puigdemont reclamaven tornar a recomptar el vot CERA (exterior) perquè algunes paperetes no van computar-se, ja que havien estat presentades fora de termini; també reclamaven com a alternativa repetir el vot exterior, en cas que les paperetes no computades s’haguessin destruït.

Publicitat

El partit de Carles Puigdemont va presentar en primera instància quatre recursos a les Juntes Provincials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, els quals van ser tots denegats, i va recórrer davant la JEC els posicionaments dels ens electorals. La JEC, com era d’esperar, ha acabat donant la raó a les juntes provincials i, segons les resolucions a les quals ha tingut accés l’ACN, l’òrgan electoral considera que no cal ni repetir les votacions, perquè les paperetes no es van destruir, sinó que estan sota custòdia dels Mossos d’Esquadra. També considera innecessari fer el recompte, perquè encara que tots els vots no comptats haguessin estat per a Junts+, no haurien canviat el resultat final.

Davant d’aquest fet, la JEC desestima els recursos de Junts+ i ordena a les Juntes Provincials que considerin definitiu el recompte del 12 de maig. Contra aquest acord no hi ha possibilitat de recurs, però contra els acords de les Juntes Provincials de proclamació d’electes es pot presentar recurs contenciós electoral.

Et pot interessar  Junts, ERC, Òmnium i ANC es reuneixen a Waterloo per abordar el retorn dels exiliats i les resolucions sobre l'amnistia
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut