Edició 2294

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de novembre del 2024
Edició 2294

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de novembre del 2024

La injustícia espanyola prorroga el secret de sumari del ‘cas Volhov’ fins al juliol

|

- Publicitat -

El secret de sumari que pesa sobre la fase d’instrucció del ‘cas Volhov’, la causa judicial que investiga les suposades ingerències russes en el Procés independentista amb l’objectiu de “desestabilitzar la democràcia”, es prorrogarà fins al mes de juliol. Així ho ha decidit el jutge que substitueix Joaquín Aguirre, l’instructor del cas que en aquests moments no realitza aquesta tasca per la petició de reprovació presentada per Gonzalo Boye, que defensa Josep Lluís Alay, investigat en la causa. Amb aquesta pròrroga, els supòsits fan pensar que la investigació del cas Volhov esquivaria la llei d’amnistia que el Congrés dels Diputats aprovarà definitivament el 30 de maig.

Publicitat

En la resolució, a la qual ha tingut accés ‘El Nacional’, el magistrat substitut afirma que “la Policia segueix efectuant unes investigacions de caràcter força complex que obliguen inexcusablement a acordar la pròrroga del secret, donat que es tracta d’investigacions de naturalesa extremadament delicada que obliguen a adoptar aquesta mesura”. El jutge Aguirre, malgrat haver decretat el secret de sumari, no va dubtar en esbombar els detalls de la investigació a la televisió alemanya, parlant sense cap mena d’imparcialitat, motiu pel qual se’l va recusar.

A principis d’any, el magistrat va prorrogar durant sis mesos el secret de la peça 2, on citava Victor Terradellas, exdirigent de Convergència; Josep Lluís Alay, director de l’oficina del president Puigdemont, i a l’informàtic Jaume Cabaní, en el marc dels fets del 2017. El passat mes de març, poc abans de ser recusat, el jutge Aguirre va justificar la pròrroga del secret de sumari al·legant que era “imprescindible” practicar unes diligències que són “d’extrema sensibilitat” i per evitar “pertorbacions”. El magistrat sosté que investiga si existien “indicis de delicte en les relacions de diversos individus de caràcter independentista amb Rússia, amb el propòsit de què aquest país ingerís en el procés independentista de Catalunya”.

Et pot interessar  Onze ONGs insten l’Estat a vetllar per aplicar l’amnistia
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut