Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024
Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024

La Generalitat es personarà en les causes de robatoris de coure a Rodalies

Territori ha signat una resolució que permet a la Generalitat personar-se com a acusació i defensar així els interessos tant del Govern com de la ciutadania

|

- Publicitat -

La Generalitat podrà personar-se com a acusació en les causes judicials relacionades amb robatoris de coure que perjudiquin el servei de Rodalies. Aquesta setmana, el Departament de Territori ha signat una resolució que permet a la Generalitat actuar com a acusació i exercir accions penals i civils en defensa dels interessos de la ciutadania i del Govern com a titular del servei

Publicitat

La primera causa en la qual la Generalitat podrà exercir com a acusació és, precisament, en la del robatori de coure del passat 12 de maig, que no només va coincidir amb les eleccions al Parlament de Catalunya, sinó que va col·lapsar totalment la circulació de trens a Barcelona, i que continua provocant afectacions a la xarxa. Les diligències per aquest cas segueixen als jutjats d’instrucció números 3 i 5 de Mollet del Vallès (Vallès Oriental).

Paral·lelament, el Departament de Territori està reforçant les línies d’autobús interurbanes a causa de l’augment de la demanda des de l’incident del 12 de maig. L’Exprés.cat e12 Vic-Barcelona ha vist un increment del 56% en els viatges diaris respecte al maig de 2023, mentre que l’Exprés.cat e1 Sabadell-Barcelona ha augmentat un 49% en el mateix període. L’Exprés.cat e2.1 Terrassa-Barcelona també ha registrat un creixement del 44%. A més, les línies A1 Sabadell-Barcelona i A2 Badia-Barcelona han augmentat els seus trajectes diaris un 38% i un 18%, respectivament.

D’altra banda, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) també ha notat un increment de viatges, amb 22.947 més respecte a les setmanes prèvies al robatori. En particular, les estacions de Sabadell han registrat un augment significatiu en el nombre de trajectes.

Et pot interessar  S'obre la convocatòria de subvencions per a audiollibres en català i occità
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut