Edició 2275

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 17 de octubre del 2024
Edició 2275

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 17 de octubre del 2024

La Fiscalia s’oposa a l’admissió a tràmit de la querella del PP contra el PSOE per finançament il·legal

Alegría acusa el PP "d'amplificar" testimonis "anònims" en la seva denúncia: "No ens assemblem ni en un cabell"

|

- Publicitat -

La Fiscalia Anticorrupció ha enviat un escrit al jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz en què s’oposa a l’admissió a tràmit de la querella presentada pel PP contra el PSOE per presumpte “finançament il·legal”. El posicionament del Ministeri Públic no és vinculant, de manera que el tribunal pot tirar endavant la causa, declarada secreta, malgrat la seva oposició. Segons el PP, la confessió d’un empresari anònim explicant que entregava bosses amb diners a la seu socialista per aconseguir “favors polítics” els ha motivat a fer el pas que vinculen a la trama del ‘cas Koldo’ que esquitxa a l’exministre i antic número dos del partit, José Luis Ábalos.

Publicitat

Segons la ministra i portaveu del govern espanyol Pilar Alegría, el PP s’ha limitat a “amplificar” testimonis “anònims” per elaborar una querella sobre un assumpte que ja està judicialitzat. “Anuncia una querella al PSOE per finançament il·legal des d’una seu, com és la seu de Gènova, que està pagada amb diner negre”, ha insistit. D’altra banda, ha negat que l’executiu hagi entrat en l’estratègia del ‘i tu més’ contra els populars i ha assegurat que socialistes i populars són “absolutament antagònics” en la gestió dels casos de corrupció. “No ens assemblem ni en els cabells del cap”, ha reblat.

Des del PSOE insisteixen en la seva voluntat de col·laborar amb la justícia per garantir “la regeneració i amb la neteja”. “Aquí hi ha un partit, com és el Partit Popular, que és l’únic partit a Espanya que està condemnat per la justícia per finançament irregular”, ha conclòs la també titular d’Educació en una entrevista a Telecinco poc abans que es conegués el posicionament de la Fiscalia Anticorrupció.

Et pot interessar  Sánchez promet "absoluta contundència" davant "qualsevol indici de cas de corrupció" al seu govern
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut