Edició 2174

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 08 de juliol del 2024
Edició 2174

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 08 de juliol del 2024

La fiscalia recorre al Suprem la decisió de no amnistiar Junqueras, Turull, Romeva i Bassa per malversació

El recurs acusa la sala d’utilitzar una “construcció mental” per evitar aplicar l’amnistia als processats

|

- Publicitat -

La fiscalia ha presentat un recurs al Tribunal Suprem contra la seva decisió de no aplicar l’amnistia a Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa per un delicte de malversació, mantenint per tant les seves inhabilitacions més enllà del 2030. El ministeri públic argumenta que no hi va haver cap benefici patrimonial i tampoc es van afectar els interessos financers de la Unió Europea. El recurs acusa la sala d’utilitzar una “construcció mental” per evitar aplicar l’amnistia als processats i sosté que “la lectura dels fets declarats provats comporta de forma natural que els mateixos són susceptibles de ser amnistiats”. “Aquesta és la interpretació raonable de la norma”, afegeix.

Publicitat

Argumenta que el fet que la sala remarqui que l’ús de fons públic va estalviar als processats utilitzar els seus propis recursos personals tampoc se sosté, perquè si haguessin utilitzat el seu propi patrimoni per materialitzar el referèndum no hi hauria ni tan sols delicte de malversació en primer terme. A més, insisteix que tots els fons públics que es van utilitzar es van destinar al procés, i no hi ha un balanç d’increment patrimonial.

Pel que fa als interessos de la UE, apunta que no hi ha acreditació que els fons utilitzats procedissin de fons europeus, i que també va resultar acreditat per la pròpia sentència que amb l’1-O no es buscava la independència directament.

En el cas que el procés hagués acabat en un estat català, amb la seva suposada afectació econòmica als ingressos de la UE, la fiscalia remarca que aquesta tesi parteix que “el territori escindit no hagués format part de la UE i prescindeix de tot anàlisi de la disminució de despeses que això també hauria implicat”. A més, afegeix que sobre aquesta qüestió no es va instruir res, no hi ha cap acusació ni cap condemna al respecte.

Et pot interessar  Rovira i Junqueras discrepen sobre si el debat intern a ERC s'ha de fer públicament a través d'un manifest
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut