Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La Fiscalia Europea decideix “assumir la competència” del ‘cas Koldo’ i investigar “la totalitat dels contractes”

La institució va iniciar al març una investigació a les Balears i les Canàries i ara vol analitzar tots els contractes

|

- Publicitat -

La Fiscalia Europea ha decidit aquest dijous “assumir la competència” del ‘cas Koldo’ i investigar “la totalitat dels contractes”. La institució vol estendre així la investigació de la presumpta trama de corrupció en la compra de mascaretes durant la pandèmia de covid-19, inclosos contractes a les Canàries, Balears i diversos ministeris. Després d’examinar la “informació rebuda en detall”, la Fiscalia Europea ha demanat a l’Audiència Nacional “investigar tots els contractes atorgats per les diverses administracions públiques a la mateixa companyia en un període curt de temps”. Segons informació proporcionada pel govern espanyol a Brussel·les, el cas va afectar 17,8 milions d’euros de fons europeus.

Publicitat

La Fiscalia Europea va iniciar al març una investigació a les Balears i les Canàries per la venda de mascaretes en el ‘cas Koldo’. Com el cas afecta fons europeus, la Fiscalia Europea va iniciar una investigació, en ser la institució responsable d’investigar, processar i portar a judici els responsables de delictes que perjudiquin els interessos financers de la UE. És per aquest motiu que ara demana poder investigar la totalitat dels contractes.

Ara, és el jutge de l’Audiència Nacional qui ha de decidir sobre la petició de la Fiscalia Europea. En cas de no estar d’acord en enviar el cas a la Fiscalia Europea, el jutge pot plantejar un conflicte de competències davant el Tribunal Suprem perquè decideixi qui ha d’assumir el cas.

Et pot interessar  Boye, després de l’arxivament de Tsunami: “No afecta per bé ni per mal la tornada de Puigdemont però agilitza la tasca”
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut