Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024
Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024

La Fiscalia és partidària d’indultar Junqueras, Turull, Romeva i Bassa com demanava un ciutadà anònim

|

- Publicitat -

La petició d’un ciutadà anònim per a indultar els polítics independentistes Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa sembla que tira endavant. Aquest dilluns, la Fiscalia s’ha mostrat d’acord amb aquesta petició, segons ha avançat ‘El Nacional’, tot al·legant que “no s’entén” que no puguin ser amnistiats, tot i que la llei d’amnistia sí que s’està aplicant a “aquells encara no jutjats i que no han estat objecte de condemna ni han començat a complir-la”.

Publicitat

Junqueras, Turull, Romeva i Bassa van ser indultats pel Consell de Ministres l’any 2021, però només per les penes de presó, mentre que les penes d’inhabilitació pel suposat delicte de malversació continuen actives. L’aprovació i entrada en vigor de la llei d’amnistia hauria d’haver canviat aquest panorama; tanmateix, en el que és un clar cop d’estat judicial, el Tribunal Suprem es nega a complir la llei i amnistiar els polítics independentistes.

Això va portar un ciutadà anònim a presentar una petició per tal que s’indultés tots els membres del Govern del 2017 encara inhabilitats; la petició argumentava que la condemna impedeix que els electors a Catalunya puguin escollir lliurement els seus representants, i per això reclama indultar els condemnats per malversació. El Ministeri de Justícia va demanar al Tribunal Suprem un informe sobre aquesta petició. De tots els polítics pels quals s’ha reclamat l’indult, l’únic que ha demanat quedar fora de la petició és el secretari general de Junts, Jordi Turull, perquè considera que la mesura de gràcia suposa “blanquejar la presumpta prevaricació” dels jutges.

Et pot interessar  Mireia Boya "ratifica absolutament" les paraules de Vendrell sobre Junqueras: "No tothom va estar a l'alçada del moment"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut