Edició 2279

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 21 de octubre del 2024
Edició 2279

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 21 de octubre del 2024

La fiscalia demana quatre anys de presó per a Saül Gordillo per agressió sexual a una treballadora seva

És la segona acusació contra el periodista per fets similars de la mateixa nit després del sopar de Nadal del 2022

|

- Publicitat -

La fiscalia demana quatre anys de presó per al periodista Saül Gordillo per una agressió sexual a una treballadora seva quan dirigia el digital ‘Principal’. Els fets haurien succeït la matinada del 2 de desembre del 2022 després d’un sopar de Nadal de la redacció i el posterior ball, quan Gordillo va acompanyar en cotxe la noia a casa seva, a Badalona, i ella no es trobava bé. Gordillo està acusat per uns fets similars comesos hores abans en una discoteca de Barcelona contra una altra treballadora.

Publicitat

Segons el relat de la fiscalia, durant el sopar, el bar de després i la discoteca la redactora va beure almenys quatre copes de vi i diversos gintònics, per la qual cosa presentava “signes evidents d’estar influenciada” per l’alcohol, com “pèrdues de la verticalitat, li costava parlar amb fluïdesa, estava somnolenta i marejada”. Cap a les 4.30 de la matinada, l’acusat i la noia van abandonar junts la sala Apolo i van anar en taxi junts fins on Gordillo havia aparcat el seu cotxe. Des d’allà, l’acusat va anar fins a Badalona, on vivia la jove.

A prop del domicili, però sense poder concretar la localització exacta, l’acusat li va practicar sexe oral dins del cotxe, sense arribar-li a introduir la llengua a la vagina, aprofitant que la víctima no tenia capacitat de reacció ni de moviments a causa de l’alcohol i de les benzodiazepines que havia ingerit, segons va determinar una anàlisi que es va fer a l’hospital el mateix dia. La jove ha rebut tractament psicològic.

El ministeri públic també demana per a Gordillo sis anys de llibertat vigilada després de complir la presó, set anys més d’inhabilitació per a qualsevol ofici amb contacte regular i directe amb menors d’edat, la prohibició d’acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant sis anys i 10.000 euros d’indemnització a la víctima.

Gordillo està pendent d’un altre judici per un cas similar ocorregut la mateixa nit però una estona abans, a la discoteca Apolo de Barcelona. En aquest cas, la fiscalia li demana 9.000 euros de multa per suposadament haver tocat els glutis i els genitals de la jove redactora mentre sense el consentiment explícit de la jove. Segons la fiscalia, cap a les 2.40 hores de la matinada del 2 de desembre del 2022 diversos treballadors del diari i el mateix Gordillo eren a la discoteca Apolo del Paral·lel de Barcelona després del sopar de Nadal de l’empresa i unes copes al Port Olímpic. En un ambient “festiu, alegre i molt desenfadat”, Gordillo, “presumint unilateralment una aquiescència de la dona”, va “aprofitar” que la redactora era al seu costat de feia estona per posar la seva mà dreta “dissimuladament” a l’esquena d’ella. Acte seguit va baixar la mà fins la zona dels glutis, on la va mantenir uns breus instants.

Com que veia que la jove semblava que no reaccionava, va posar la seva mà esquerra per sota del camal del pantaló curt de la cama esquerra de la noia. Va arribar fins a la zona genital, on la va mantenir també breus instants i la va retirar. La festa entre els treballadors va durar almenys 12 minuts més, fins que Gordillo va marxar del grup on hi havia la treballadora.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut