Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

La fiscalia demana al TSJC amnistiar Salvadó, Jové i Garriga en la causa per l’1-O

El ministeri públic demanava fins a set anys de presó per a Jové i Salvadó per malversació i prevaricació

|

- Publicitat -

La Fiscalia Superior de Catalunya ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que apliqui la llei d’amnistia a Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga, acusats pels preparatius de l’1-O. En un escrit de 15 pàgines, el tinent fiscal Pedro Ariche demana a l’alt tribunal català que amnistiï els tres exalts càrrecs d’Economia, detinguts el 20 de setembre el 2017. Tots tres havien de ser jutjats a partir de l’octubre, en un judici de diverses setmanes on la fiscalia demanava 7 anys de presó per a Jové i 6 anys i 3 mesos per a Salvadó, per malversació agreujada, prevaricació i desobediència, mentre per a Garriga sol·licitava un any d’inhabilitació per desobediència greu.

Publicitat

El fiscal recorda que la tinent fiscal del Tribunal Suprem i el fiscal en cap de la sala segona del Suprem van enviar a l’alt tribunal espanyol un informe favorable a l’amnistia per als líders polítics independentistes condemnats o exiliats pels mateixos delictes. En el seu escrit dirigit al TSJC, el fiscal Ariche reprodueix els punts clau del posicionament del ministeri públic per demanar l’amnistia per a cadascun dels tres delictes i se’ls fa seus “en estricta aplicació dels principis d’unitat d’actuació i de dependència jeràrquica”. A més, recorda que els tres processats estaven a les ordres dels líders jutjats i investigats pel Suprem, i per tant les seves conductes delictives serien equiparables.

De moment es desconeix el posicionament de l’Advocacia de l’Estat, que previsiblement també demanarà l’amnistia, i de Vox, acusació popular que previsiblement s’hi oposarà.

Et pot interessar  El Butlletí Oficial de les Corts publica la llei d'amnistia, que encara ha d'anar al BOE
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut