Edició 2171

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 05 de juliol del 2024
Edició 2171

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 05 de juliol del 2024

La fiscalia demana al Suprem amnistiar Roger Torrent i tres membres més de la seva Mesa del Parlament

|

- Publicitat -

La fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem l’aplicació de la llei d’amnistia a l’expresident de la Mesa del Parlament Roger Torrent, així com als exvicepresidents i exsecretaris Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado. Tots quatre van ser represaliats per la justícia espanyola, que els acusava d’un delicte de desobediència en haver admès a tràmit les propostes de resolució a favor de la independència de Catalunya i contra la monarquia.

Publicitat

Els membres de l’antiga Mesa del Parlament van ser jutjats l’any 2022 per aquest suposat delicte de desobediència, i posteriorment absolts pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), però la fiscalia va presentar recurs al Suprem perquè es repetís el judici. A l’espera de la deliberació del Suprem sobre el recurs, ara la fiscalia ha demanat l’amnistia i el tribunal es reunirà el 9 de juliol per decidir, segons els documents als quals ha tingut accés l’ACN. Es dona la circumstància que Costa ha demanat no ser amnistiat.

De tots quatre, l’exvicepresident Josep Costa ha deixat clar en diverses ocasions que no vol ser amnistiat, ja que té la intenció de portar la seva causa fins a la justícia europea, en considerar que la celebració del judici va constituir una vulneració de la inviolabilitat parlamentària.

Et pot interessar  Alay demana a l’Audiència Nacional que l’amnistiï pel ‘cas Tsunami’
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut