Edició 2225

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de agost del 2024
Edició 2225

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de agost del 2024

La direcció d’ERC i Junqueras ajornen el debat sobre un avançament del congrés fins a conèixer l’informe jurídic

La candidatura de l'expresident vol que el conclave es faci abans de la data fixada, el 30 de novembre

|

- Publicitat -

Esperar a conèixer el contingut de l’informe jurídic encarregat a la comissió de garanties. Aquest és l’acord al qual han arribat una representació de la direcció d’ERC i membres de la candidatura d’Oriol Junqueras que s’han reunit aquest dimecres per parlar sobre un eventual avançament de la data del congrés, fixat per al 30 de novembre. La candidatura de l’expresident del partit vol que el conclave es faci abans tenint en compte que no hi haurà repetició electoral a Catalunya. Així doncs, s’ajorna el xoc per la data del congrés mentre les candidatures per liderar el partit premen l’accelerador per presentar els seus equips.

Publicitat

La setmana passada la direcció d’ERC va fer públic que demanarà un informe jurídic per saber si és possible avançar el congrés dels republicans tal com demana l’entorn de Junqueras. Una decisió que va arribar hores després que més d’un terç dels consellers nacionals reclamessin avançar el congrés i celebrar-lo a finals d’octubre.

Des de la direcció del partit defensen que el procés congressual no pot plantejar cap dubte jurídic i que cal garantir que la data respecti els drets de tots els militants. Recorden que el congrés es va plantejar després d’un debat de l’executiva nacional i que té el reglament aprovat pel consell nacional del partit el 29 de juny.

En canvi, des de l’entorn de Junqueras remarquen que els estatuts d’ERC fixen un màxim de tres mesos des de la dimissió del president per la celebració del congrés. Junqueras va dimitir el 10 de juny i aquest termini expiraria el 10 de setembre. Fonts de l’entorn de Junqueras recorden que amb l’avançament hi hauria cinc mesos des que ell va plegar fins a la celebració del congrés, tenint en compte que un cop es decideixi el canvi de data, han de passar 50 dies de preparació.

Et pot interessar  Junts justifica l'avançament del congrés per la "ruptura del bloc independentista" amb el suport d'ERC a Illa

Junqueras i la candidatura alternativa presenten el seu equip

Mentre hi ha el debat sobre la data del congrés, les candidatures que es volen presentar per liderar el partit continuen treballant per fer públic l’equip i el programa. El sector afí a l’actual secretària general, Marta Rovira, s’ha avançat en el calendari i presentarà aquest dijous la seva candidatura alternativa, sota el nom de Nova Esquerra Nacional, en un acte a Barcelona.

Junqueras ho farà el 21 de setembre en un acte a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) acompanyat, entre d’altres, dels exconsellers Raül Romeva i Bernat Solé, i l’eurodiputada Diana Riba.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut