Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

La defensa de Reguant: “Negar-se a respondre Vox no és delicte”

|

- Publicitat -

L’escrit de defensa de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant al Tribunal Suprem demana la nul·litat de la seva causa i que la instrucció comenci de nou ja que ara és diputada i, per tant, aforada. La Fiscalia demana 6 mesos de presó i inhabilitació contra la diputada per un delicte de desobediència greu. Reguant es va negar a respondre les preguntes de Vox, acusació popular, en el marc del judici contra l’1-O. La defensa també argumenta que s’han vulnerat diversos drets com la llibertat ideològica i de consciència de l’acusada, això com el seu dret a la llibertat d’expressió. I és que Reguant considera que respondre les preguntes de Vox li provoca un “perjudici moral”.

Publicitat

En un escrit de 16 pàgines, la defensa de Reguant argumenta que la instrucció hauria de començar de nou al Tribunal Supremo i s’haurien de declarar nul·les totes les actuacions realitzades fins al moment. Ja que ara és diputada i té la condició d’aforada. I considera una “absoluta irregularitat” que el Tribunal Suprem hagi donat per bona la instrucció i l’acusació.

En segon lloc, la defensa al·lega que no es pot sancionar dues vegades per la mateixa conducta, tenint en compte que la Sala Segona del Tribunal Suprem ja va interposar una correcció disciplinària en forma de multa a Antonio Baños i Eulàlia Reguant, l’any 2019. Concretament, 2.500 euros a cadascú.

La defensa considera que l’acusació vulnera la llibertat ideològica i de consciència de l’acusada, així com el seu dret a la llibertat d’expressió, ja que Reguant va actuar emparada per l’article 418. LECrim, que estableix que “cap testimoni podrà ser obligat a declarar sobre una pregunta de la qual la seva resposta pugui perjudicar materialment o moral, de forma directa i important, a la persona”.

Et pot interessar  El rei espanyol estreny llaços amb l’ultradreta aprofitant la desgràcia del País Valencià

I és que Reguant va voler evidenciar “l’anomalia” de la presència de Vox com a acusació popular en el judici contra el dret a l’autodeterminació i denunciar la “connivència entre l’extrema dreta i l’aparell judicial espanyol”.

Finalment, l’escrit també diu que la petició d’una pena d’inhabilitació “interessada” per uns fets ocorreguts prèviament que l’acusada fos diputada electe, suposa un “sacrifici inacceptable del dret a representació política i una flagrant vulneració del principi de
proporcionalitat”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut